Plog

img_20200325_075627

Mijn bed, getuigend van een k*tnacht. Ik was er nochtans vroeg genoeg in gekropen, alleen barstte mijn hoofd van de koppijn. En toen die over was bleef datzelfde hoofd maar in rondjes draaien. Voor twee uur heb ik denk ik niet geslapen.

Ik was dus na oudste beneden. Zij zette de verwarming niet op, dat bleek ook niet nodig. Voor de kenners van de Boxx van Engie: hier is hij een gewone thermostaat. Hij hing in het huis bij aankoop, maar ik betaal geen abonnement dat alle parameters bijhoudt.

Na mijn wat latere ontbijt testte ik mijn brein nog wat en verdwaalde nog wat op mijn telefoon. Honderd procent lui voor een paar uur.

Niet dat er geen eten op tafel kwam. Mijn vegan pasta mocht er helemaal wezen.

Ik kocht vorige week nog een doosje eieren, en wat raad je? De kippen besloten collectief van weer aan de leg te gaan. Tegenwoordig met hele kakel-concerten voor wie eerst mag. De zes gekochte eieren werden mee met de andere ingrediënten omgevormd tot pannenkoeken. Twaalf stuks voor de diepvries, drie kon ik niet weerstaan. De vegan versie voor oudste is voor een andere keer want de mixer voor de havermout zit in de vaatwasser.

Tijdens het bakken mocht Barbra zingen. De radio met om het uur en tussendoor Corona nieuws maakt mij niet altijd even vrolijk. De nostalgie van de muziek eigenlijk ook niet, maar dat is een ander verhaal.

img_20200325_133058En dan ging ik voor mijn dagelijkse portie buiten spelen. Mijn tuintje en de zon, dat is een zeer warm huwelijk! Echt een plezier. De was moest nog van de draad, ik plantte nog twee Seringen (opgeschoten zaad, meegebracht uit mijn vorige tuin), en ik ruimde de rommel op die de kippen gemaakt hadden.

img_20200325_153012

Die vonden dat karton op de grond met grondverbeteraar op maar niets (ik wil daar het gras een stukje weg om wat groenten te zetten)

17 reacties

 1. Ik frees toch altijd compost – en bij droge grond ook bentoniet – door de bodem alvorens te planten. Hierbij gebruik ik wel een freesmachine die niet dieper woelt dan 20 centimeter.

  Vegan pasta: dat is dus zonder eieren. Benieuwd naar je recept!

  Like

  • Voor mij moet dat stukje maar dienen voor wat groenten. Ik hou het dus lui.
   Met vegan pasta maken bedoel ik dus vegan saus met gekochte deegwaren zonder ei. Die saus kan van alles bevatten.

   Like

 2. Aha, jij doet dus ook van de kartontechniek? Een zalig luie methode hè.
  Ik slaap de laatste tijd ook slecht jong. Gisterenavond zag ik het weer 01 u worden en daarnet om 05 u vlogen die ogen alweer open. Geen avance meer, ben er dan maar uitgekomen…

  Like

 3. Kijk, hoofdpijn ’s nachts, ik vind dat van het ellendigste wat er bestaat. Net wanneer je in oblivion zou mogen wegzakken, lig je te draaien en te keren met een bonkende kop. Ellende! Maar voor de rest: fijn verslag van een dag.

  Geliked door 1 persoon

 4. Уour style is unique in ϲomparison to other people I’ve read stuff from.
  I appreciate you for posting when you have the opportunity, Guess I’ll just booкmark
  this site.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s