… van de week

Kookboek: niet alleen van deze week, al sedert ik een weekmenu opstelde. Honger!

Vergissing: ik stelde vanmorgen vast dat ik mijn slip binnenste buiten aan had. Ach ja, zolang ik mijn BH niet achterstevoren draag…

Kneusje: onze Stippy. De altijd grote, fiere Sussex-hen wordt oud. Haar collega, een ook ferme Bleu de Landes vindt het moment gekomen om de pikorde dan maar eens te veranderen. Ze begon dan maar met de kam van de Stippy af te pikken. 😦

img_20200422_155732

(zwart is gestold bloed, bruin is ontsmetting)

Zorgen: grote zus haar jongste kleinkind (2 jaar) geraakte in de regionale kliniek met oor-en keelproblemen. Die beterden maar niet. Uiteindelijk werd hij naar UZ Gent overgebracht en werd de Ziekte van Kawasaki vastgesteld. Bange uren volgden, maar ondertussen is het manneke weer thuis. Oef!

Uitgroei: van deze week en de komende en komende vrees ik. Hoe graag ik mijn veel te hard werkende kapster deze onverwachte break ook gun. Ik ben bang dat ik nog niet klaar ben om grijs door het leven te gaan. Ik zei het al hé Bea, hij groeit als kool.

img_20200423_101524

Zin: zoals in aaneengeregen woorden. Deze van Heer Pannenkoek

‘Op DT bijvoorbeeld, huidig Amerikaans president, de grootste dt-fout uit onze moderne geschiedenis.’

Nitwit: een gastblog mogen schrijven op https://www.zonderdank.be/saturnein/en dan sukkelen met inloggen en foto’s plaatsen. Anne heeft werk gehad met mij. 🙂

Pleziertje:  The Great British sewing bee begint vandaag aan een zesde seizoen. Zo’n zin in!

Teleurstelling: jongste zegt over het voorgaande: “je gaat toch niet zonder mij kijken hé”. Dat wordt een moeilijke afweging. Ik beloof niets.

Meest trotse moeder: Ik nog altijd, op die jongste. Ik zag ze nu al niet meer sedert 12 maart maar she’s still holding strong! Werken in de zorg in deze omstandigheden, het vergt veerkracht. Daarbij een uitgebreider huishouden bestieren op je twintigste met nu ook zelf de was doen zonder logistieke items als een droogrek/wasspelden. Ik kan alleen maar bewondering hebben. Als ze dan nog zelf zegt dat ze hierdoor groeit in zelfredzaamheid (ik heb haar wel wat betutteld) dan kan ik alleen maar blinken.

 

36 reacties

 1. O, bedankt voor de tip van The Great British Sewing Bee. Ik ga het meteen programmeren. Ik kan zelf geen naald vasthouden, maar dit vind ik een prachtig programma. Benieuwd wie nu de presentator is.

  Like

 2. Huis-, tuin- en keukenmiddeltje tegen kippen die tot bloedens toe gepikt worden: zwarte schoensmeer op de wonde smeren. Stinkt, en dus laten de andere kippen het gewonde exemplaar met rust.
  Wees niet ongerust, want zelfs met die schoensmeer geneest de wonde snel en raakt ze niet geïnfecteerd.

  Bovenstaande tip is een trucje dat mijn vader, gewezen gepassioneerd sierkippenkweker, veelvuldig heeft toegepast, steeds met gunstig resultaat.

  Like

 3. Oef! Gelukkig was jouw neefje op tijd in het ziekenhuis. Als zo’n kleintje iets mankeert, da’s verschrikkelijk hè! Hier weer wat geleerd zeh: zwarte schoensmeer, dat wist ik nog niet.
  Wij gaan hier straks van gezinsuitbreiding doen. Jongste zoon brengt 2 loopeendjes van 5 dagen oud mee naar huis. Dochter ziet het al helemaal zitten om ‘mama te spelen’.😊

  Like

 4. Dat viel behoorlijk mee, vond ik. Was gewoon omdat er een uploadlimiet van 2mb staat op mediabestanden. Maar dat weet jij niet natuurlijk 🙂

  Ik ga toch eens moeten vragen aan Meneertje Mertens om de Sewing Bee te programmeren. Ik zie dat onmenselijk graag, dat programma. (in de categorie nitwit: ik kan dat niet, iets programmeren. ik krijg soms zelfs de tv niet aan, als de laatste naar iets anders – chromecast of zo – gekeken heeft. Dan voel ik me Echt. Zeer. Oud. Terwijl ik niet echt zeer oud bén, verdju!)

  Like

 5. Arme kip. Doet me denken aan onze haan van weleer die door een vos bijna de kop was afgebeten. Dat knoeien met de foto’s had ik ook. 😉 En inderdaad, hoedje af voor al wie zorgt.

  Like

 6. Misschien een tip, nu je het toch hebt over schoensmeer en uitgroei. Deze week vertelde iemand mij over het gebruik van schoensmeer voor de uitgroei.. . vuile kussenslopen moet je erbij nemen.
  Mijn uitgroei ziet er ongeveer uit als die van jou. Cool hé… 😁

  Like

 7. Ik heb gisteren even aan uw dochter gedacht toen ik op pano een jonge verzorgster hoorden vertellen dat er 20 van de 100 bewoners gestorven waren. Helemaal ontdaan. En ik bedacht ineens dat het voor die verzorgers in die rustoorden echt nog wat erger moet zijn dan voor verplegers op IC, in IC komen er elke dag mensen binnen, en sommige redden, anderen niet. Je kent die mensen ook niet. Mijn broer heeft stage gelopen op IC van Gasthuisberg. Dat zet je van je af na enkele dagen (“Vandaag leefden al mijn patiënten van gisteren nog”), Maar in een rustoord zijn dat mensen die je al maanden verzorgt, en je dus echt kent.

  Like

  • Dochter gruwde altijd van in een ziekenhuis werken. Zij wil inderdaad een band opbouwen met mensen. Als ze dan moeten gaan na een goed leven en goede verzorging kan ze daar wel mee omgaan.
   Ze heeft nu wel geluk met haar werkplek. Tot op heden is daar niemand positief getest. Dinsdag wordt al het personeel getest. We zijn benieuwd wat daaruit gaat komen.
   Voor hetzelfde geld werkte ze in Westervier, het rusthuis in Brugge waar nu ook zo’n Coronaslagveld is aangericht. Ze deed daar ooit stage en vakantiejob vorig jaar, het is dicht bij haar huis en had haar laatste stageplek haar geen job aangeboden was het waarschijnlijk dat ze daar aan de slag zou gegaan zijn.

   Like

 8. ‘k Vind dat dat grijs bij jou nog goed mee valt! Van ’t mijne durf ik geen foto’s te tonen zulle. Maar ik heb het ondertussen al zelf weer bijgekleurd, fluitje van een cent! (Ok, een pulleke van acht euro, iets duurder dus dan een cent)

  Like

  • Ik kan niet gelijk wat gebruiken van kleur wegens allergische reacties. Ik doe dus altijd mijn eigen kleur mee naar de kapper (Naturtint). Voor de verhuis bracht ik mijn voorraad al naar daar en nu heb ik dus niets in huis.

   Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s