De voorbije dagen

… gingen we naar Doornik

… deed ik daarna deze oproep: “Eenzame linker fietstas en twee hoofden zonder helm zoeken gestolen rechter fietstas met twee witte helmen”. Want er waren dieven aan het werk voor het station in Kortrijk. Balen en vloeken, die fietszakken zijn mijn vakantiebagage, en zonder helm fietsen doe ik niet (meer). De tweede helm was van de dochter, die draagt ze als ze met de e-step rijdt. En te zeggen dat Bruno het een dag eerder nog over die fietszakken had (dat het zo’n goeie waren), en dat we in Doornik nog over onze helmen bezig waren (ik wil al lang een mooie ronde in een kleur die bij mijn fiets past, maar gooi een goeie helm ook niet zomaar weg). De buit van de dief:

 

… werd eindelijk! mijn koel-vriescombinatie geleverd. Dat maakte dat er meteen een einde kwam aan het toppunt van woninginrichting, namelijk een diepvries in de leefruimte en dat ik voor het laatst de k*tjob die een diepvries ontdooien/schoonmaken is deed. Dat het laatste nodig was zeg ik u.

… werd de dag nadien de XL koelkast die verkocht is helemaal proper gemaakt en ging ik in de namiddag voor het laatst gaan vrijwilligen in ‘De Deelfabriek’. In nood mogen ze me nog bellen, maar ik zoek een andere job. Ik moest net iets teveel met mijn vingers draaien en dat is niet mijn ding.

… wou oudste nog wel eens met de mama op stap (jongste moest werken). We gingen naar Ieper, aten daar iets, deden een mini wandeling in de stad en reden dan naar Heuvelland, want ik wou al lang eens op de kabellift die daar tussen twee heuvels hangt. Ook aan de verlaten Cosmos-site stopten we even.

Dat héél graag op die kabellift zitten resulteerde niet in op mijn gemak zijn daarop. Ik deed het net niet in mijn broek. Maar mooie streek hé, geen klachten daarover.

In het weekend was Kalmthout aan de beurt. We deden dat ecologisch met de trein, en dat was een vergissing. De trein zat overvol, zo erg dat de treinbegeleider zijn excuses daarvoor aanbood via de micro. De eerste klasse wagons voor iedereen beschikbaar maken zoals de begeleidster in het terugkeren deed had misschien slimmer geweest. Tot zover afstand houden.

Gelukkig maakte het arboretum veel goed.

En dan tonen de foto’s nog niet eens een overzicht van de prachtig gevulde borders.

Wel wat boomstammenfetish. Oudste wou er eentje knuffelen, maar voorzichtigheidshalve las ze toch eerst het bordje dat erop hing.

Wat gebouwen erbij kan ook altijd.

Uiteindelijk vertoefden we zolang in het arboretum dat we niet tot wandelen op de heide kwamen. Misschien moeten we nog eens teruggaan als die heide in bloei staat dan.

Als we nog eens van weggaan-week doen.

21 reacties

  • Ja, ik ben aangifte gaan doen. Ik denk dat mijn fiets net buiten het gezichtsveld van een camera stond. Tot nu toe heb ik nog niets mogen horen van de politie. Ik ga er vanuit dat ik noch fietstas, noch helmen terug ga zien.

   Like

 1. Op de site van wijlen camping Kosmos wil ik ook nog wel eens foto’s nemen. Verval = boeiend.
  Aan mooie natuur anders geen gebrek aldaar; prachtige streek!

  Like

 2. Dat mensen toch eens met hun fikken van andermans spullen afblijven!
  Oh, je bent in ‘mijn’ station geweest (Heide) … op 100 meter van mijn deur.
  In augustus staat de heide in bloei. Misschien moesten we dan maar eens een koffietje (of iets anders) gaan drinken daar op het terras. En op gepaste afstand.
  Wat was de reden dat het zo druk was in de trein? Als ik voor de gesloten overweg sta (dikwijls!) zie ik precies alleen maar lege treinen voorbij rijden.

  Like

 3. Had je je fietstassen aan je fiets laten hangen dan? Pffff, dat kan jammer genoeg bijna nergens meer vrees ik, wat erg voor jullie!
  Knap hoor van die kabellift, mij krijg je er met geen stokken meer in, ik krijg al schrik van jouw foto’s. 😱

  Like

 4. Je doet weer dingen die ik ook wel eens wil doen. Die kabellift bijvoorbeeld (hoewel dat misschien niet het beste idee is), en camping Kosmos.
  Boe voor de gestolen fietstas en helmen. Kunnen mensen nu echt niet met hun fikken van andermans gerief blijven.

  Like

  • Nee, dat kunnen ze niet. De agent verwonderde zich zelfs over het feit dat ik mijn elektrische fiets aan het station durfde achterlaten (zelfs met twee sloten). Waarom er dan camera’s staan en zij niet méér controle doen is me een raadsel.

   Like

 5. Heel jammer van je gerief dat werd gestolen. Ik vrees dat je er zult mogen naar fluiten. Bah.
  Mooie streek, doet me denken aan ‘eigen kweek.’ Ik meen mij te herinneren dat het gebouw Kosmos ook in te zien was in de serie. In ieder geval wel de kabellift en het lieflijk landschap.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s