Ge…

GEDAAN

De vakantie van de kroost. De ene was hier een maand (tussen twee jobs), de andere 10 dagen. Ik bracht ze respectievelijk zondag en maandag naar Brugge en Brussel

GENOTEN

Van samen zijn, met diverse uitjes, zwempartijen, etentjes, allemaal in onze bubbel en drukte vermijdend. Maar ook van weer het huis voor mezelf hebben, de introvert in mij heeft dat nodig al zie ik de dochters meer dan graag.

GESCHROKKEN

Van de voordeurbel die ging om half 7 ’s morgens, tot driemaal toe. Bruno kwam terug van Gent (hij had z’n neef naar het UZ gebracht voor een kleine ingreep) en vond dat ik wakker mocht worden. Ik heb ooit meegemaakt dat ik ’s nachts uit mijn bed werd gebeld door de politie die kwam melden dat de echtgenoot verongelukt was, dus een deurbel als ik in mijn bed lig is pure horror. Ik moest me even op de onderste treden van de trap zetten, of ik was door mijn benen gezakt. Hartverlamming en zo.

GESCHROKKEN (2)

Ik zag daarnet dat er geprutst is aan de sticker met rijksregisternummer waar mijn fiets mee gemerkt is. Hebben ze hem willen stelen? En waar dan wel? Ik zet die altijd dubbel op slot met het gewone fietsslot en met een zware ketting ergens aan vastgemaakt, maar wat is tegenwoordig nog veilig?

GEBARSTEN

De kader van Bruno zijn fiets ter hoogte van de zadelpen. Zo’n dure fiets, drie jaar oud, van wat een degelijk en betrouwbaar merk zou zijn (Vélo De Ville). Al een geluk dat ze levenslange garantie geven op hun kaders. Maar vooraleer hij weet hoe de firma het gaat oplossen zit hij nu zonder fiets. En dat is een kleine ramp voor iemand die 20000 km heeft gereden op drie jaar.

GEREGEND, GEHAGELD, GEWAAID

Mocht ik al ooit eens gezaagd hebben over de droogte en geen regenwater meer, ik neem alles terug. Kortrijk is op z’n zachtst gezegd nogal gezegend geweest met extreme natuurelementen de laatste dagen. De regenput is ondertussen weer vol, planten hebben gaten in de bladeren van de hagel, het tuinmeubilair staat weer op z’n plaats nadat het de tuin in was geblazen en de scherven van een bloempot die van bij de jongste kwam (eentje van de oma) zijn opgeruimd.

GEVONDEN

Ik vond eindelijk Stadsgroen De Marionetten en De Libel nadat ik er al zoveel beelden van had gezien. Mijn fietsroute vanmorgen passeerde daar toevallig. 

GEPLAATST

De maatkast in de badkamer. Eindelijk wat meer bergruimte. Normaal gezien wordt volgende week ook een valse wand op verdieping twee geplaatst. Op die manier zullen de buizen van het ventilatiesysteem niet meer zichtbaar zijn en zal achter de wand plaats zijn voor extra stoelen voor als we volk hebben, kerstgerief, wat kleinmeubelen die de kinderen nog houden voor als ze een huis kopen/groter gaan wonen, de cursussen van oudste die ze nog wil bewaren, …

GETELD

Mijn centen. Ik wil dit huis en de tuin graag naar mijn hand zetten, maar dat komt natuurlijk met een kostenplaatje. Vandaag heb ik nog bij twee firma’s een offerte gevraagd voor een zonwering met motor voor het terras. De hittedagen hebben me geleerd dat het niet fijn is om dan de hele tijd met alle gordijnen toe te moeten leven.

GEMAILD

Naar een heus manoir in Frankrijk om een nachtje te slapen. Want morgen en donderdag zijn voor Bruno en mij. Zin in!

33 reacties

 1. Velo de Ville zou een vervangende fiets ter beschikking moeten stellen, zoals garages ook doen. Heeft Bruno geen sleutel van je huis? Kan hij stilletjes naar boven sluipen.

  Like

  • Hij heeft al een vervangende niet-e-bike ter beschikking, maar dat is toch dat niet.
   Nee, hij heeft geen sleutel. Denk je dat ik minder zou schrikken mocht er plots iemand naast mijn bed staan?

   Geliked door 1 persoon

  • Twee dagen na de kaderbreuk nabij zadel, had ik reeds bevestiging van Vélo de ville dat ik een nieuw kader krijg, met terug de volle garantie op kader (levenslang) Een dag later is de fiets reeds opgehaald bij mijn schoonbroer die fietshandelaar is. Merk als Vélo de Ville (Duitse fabrikant) kan zich niet veroorloven om met gebrekkige service de concurrentie aan te gaan met andere topmerken.

   Like

 2. Voorwat betreft fietsendiefstal: als iemand je fiets wilt meenemen, ga je hem echt niet tegenhouden. Er lopen in Nederland dievenbendes rond met accu-slijpschijven (elk slot doorgeslepen in < 1.5 min), met betonscharen (elk slot tot 12 mm dik knippen ze gewoon door) of zelfs met vloeibare stikstof (effe slot flink afkoelen, en dan met een hamertje kloppen : slot valt in stukjes uit mekaar)
  Leg je fietsslot rond de fiets op een plek waar ze er moeilijk aankunnen, is blijkbaar de belangrijkste tip. En neem evt een diefstalverzekering 😉

  Like

 3. Ge-schrokken van wat je schrijft bij je eerste ge-schrokken. Vreselijk om mee te maken!
  Leuk idee met ‘ge’, misschien Leen ik dit wel eens van je!?
  Geniet van de dagen voor jullie!
  Zo mooi die speciale foto’s van de libel! Is dat in Kortrijk?

  Like

  • Ik weet hoe ik de foto’s erin moet zetten,dat is het probleem niet. Alle functies zitten onder de + links op het scherm. Alleen als je ze niet direct plaatst op de plaats waar je ze wil, dan wil hij enkel nog invoegen op de plaats waar de eerste foto’s al staan en niet ervoor.
   Ik schrijf wel nog in de klassieke editor, die zit ook bij die +.

   Geliked door 1 persoon

 4. O, maar zo’n mooie bloempot! 😥
  En shit zeg, zo verschieten ’s morgens vroeg, ik kan begrijpen dat dat nog ergens diep in u weggestoken zit. Dat gaat hij vermoedelijk niet nog een keer doen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s