Blogboost najaarschallenge: Rituelen en gewoontes

Precies goed dat ik me inschreef voor deze challenge, anders kwam ik niet meer tot schrijven.

Zijn het rituelen of gewoontes, of ben ik gewoon raar? Aan u de keuze:

 • Bij broodmaaltijden eet ik standaard 2 boterhammen ’s morgens en 3 boterhammen ’s avonds. Nooit meer, zelden minder. Nu nog zoveel karakter tonen als er koeken in huis zijn. 🙂
 • Ik ga nooit de deur uit zonder mijn zelf verklaarde heilige drievuldigheid rond mijn nek. Een Keltisch symbool dat voor mij de verbondenheid van mij en de kinderen voorstelt. Zelfde trouwens met mijn Claddagh ring. En dat is dan zilver en goud aan één lijf. Echte stijlicoon, ik!
 • Ik knuffel mezelf als ik naar bed ga. Ik verklaar me nader: toen de echtgenoot ging hemelvaren is er iemand geweest in mijn leven die gemaakt heeft dat ik mezelf weer graag ging zien. Hij zei toen letterlijk van leg je rechter hand op je linker schouder, de linker hand op je rechter schouder en pak jezelf maar goed vast. Ik mocht er ook nog bij denken dat hij me vastpakte toen. Dat was in die tijd gouden raad, en ik ben dat blijven doen.
 • Ik kruip altijd aan de rechterkant van mijn bed onder de wol, ook al slaap ik links. Te lui om rond het bed te gaan.
 • Als ik was aan de droogmolen hang, dan hang ik alle klein grut (ondergoed, sokken, washandjes, zakdoeken) altijd in eenzelfde vierde van die molen. Bij het afhalen van de was gaat die was altijd eerst in de wasmand, dat spaart tijd achteraf bij het plooien van de was.
 • Foutje in mijn programmatie is ook dat de wasknijpers op kleur gesorteerd liggen in een bakje en dat ik altijd met de gele knijpers begin. Dat heeft alles te zien met mijn zonnig karakter natuurlijk 🙂
 • Sedert ik verhuisd ben en een houten trap heb, ga ik blootsvoets of op sokken naar bed. Ik vind mijn voetstappen veel te luid op die trap ’s avonds.
 • Ook al heb ik bedroevend weinig taken overdag, ik zet toch altijd mijn wekker. Vaak moet die niet aflopen, want ik ben meestal vroeger op.
 • Ik neem standaard mijn handtas mee naar bed. Dat is een anti-diefstal dingetje, maar tegelijk zitten mijn telefoon en de sleutels van de voordeur daarin. Als die sleutels niet op de voordeur zitten, dan moet ik er overdag vaak naar zoeken. Stel dat er brand is, dan heb ik die ’s nachts alvast bij de hand.
 • Mijn telefoon staat nooit af. Ik heb een heilige schrik dat mocht er iets ergs gebeuren, ik me uit pure paniek mijn pincode niet meer zou herinneren.
 • Als ik ga fietsen wil ik altijd weten hoe ver de rit was, ook al is het fietsen gewoon om boodschappen te doen. Iets met “ik moet toch iets gedaan hebben vandaag” waarschijnlijk.
 • En dan nog een gewoonte sedert de mondkapjesplicht; Als ik was doe ik een aantal druppels etherische olie van munt in het bakje van de wasverzachter. Dat maakt het ademen door zo’n masker iets leuker.

27 reacties

 1. Ik heb een vaste plek op het wasrek voor ondergoed, sokken en kinderkledij :p Om diezelfde reden …
  En als ik wasknijpers gebruikte had ik daar vast ook een systeem voor :p
  Ofwel zijn we dus allebei raar ofwel zijn we dat helemaal niet.

  Geliked door 1 persoon

 2. Die ‘tic’ met wasspelden heb ik ook. Bij het ophangen zal ik alle kousen met hetzelfde kleur wasspelden vastmaken, onderbroeken,… een ander kleur dan. Mijn vrouw verklaart me gek als ze dit ziet, het zij maar zo.
  Mijn sjakosj neem ik nooit mee naar bed :).

  Geliked door 1 persoon

 3. Goeie tip van die etherische muntolie.
  Ik strijk op kleur. Ik vond dat niet direct een ‘gewoonte’, maar meer een afwijking.
  Sleutels zouden wij ook mee naar boven moeten nemen en vooral NIET op de deur laten zitten. Is trouwens een tip van de lokale politie.

  Geliked door 1 persoon

  • Oh, en het belangrijkste vergeet ik nog… dat symbool van jouw en de kids, super!!! C deed verleden week ook zoiets, maar dan in de vorm van een tattoo 😱😱😂.

   Geliked door 1 persoon

 4. Ik gebruik papieren mondmaskers. Die ademen sowieso wat makkelijker en blijken ook nog eens efficiënter dan stoffen exemplaren.

  Elkeen heeft zo wel zijn specifieke tics en gewoontes, vermoed ik. Die van jou zijn niet vreemder / even vreemd als die van iemand anders.

  Geliked door 1 persoon

 5. Nee, ik vind je niet vreemd: ook ik hang de was in volgorde op de molen, met telkens 2 waspinnen in dezelfde kleur. Als ontbijt eet ik ‘s morgens èn ‘s middags 2 sneetjes. En de tas: die laat ik beneden. Als er iemand zou inbreken hoeft die onverlaat tenminste niet naar boven te komen ….

  Geliked door 1 persoon

 6. Wat een leuke opsomming! Leer ik je in één klap ineens een stuk beter kennen 🙂 Wat hebben we allemaal toch grappige gewoontes… Die van jezelf knuffelen vind ik geweldig ❤ Ik slaap zo in, niet bewust mezelf knuffelend, maar nu ik het bij jou lees, besef ik wat ik doe. Was hang ook ik gesorteerd op, maar al mijn knijpers zijn wit 😀 Mijn telefoon gaat om 22 uur uit (en dan ga ik naar bed) en gaat om 8 uur weer aan (dan ben ik wakker) en mijn tas slingert ergens in de woonkamer…

  Geliked door 1 persoon

 7. Die wasknijpers, haha. Het zonnetje in huis gij!
  Het fietsen-dingetje deel ik wel met je. Maar dat wist je wel al.
  En gij zijt niet raar. Ge zijt interessant. En niet normaal. Maar dat vinden wij hier ten huize een compliment, want normaal is saai.

  Geliked door 1 persoon

 8. Bij het vouwen van de handdoeken moeten de merkjes/hanglusjes naar binnen gevouwen zijn, anders ‘staat ‘ het niet netjes. Vers gewassen handdoeken moeten onderop de stapel (zodat alles evenredig slijt) en katoenen vaatdoeken (die iedere dag in de was gaan) worden op hoge temperatuur gestreken. (extra ontsmettend ? )
  Verder heb ik niet zoveel tics…..:-))

  Like

 9. Haha, sommige dingen zijn wel heel herkenbaar (andere dan weer totaal niet, wij durven zelf al eens te vergeten de voordeur op slot te doen als we gaan slapen, woeps). Dat met die wasknijpers heb ik opgelost door ze enerzijds amper nog te gebruiken en anderzijds enkel houten exemplaren in huis te hebben. Maar als ik bij mijn ouders de was ophang, ja, dan moet dat ook in mooi gekleurde paren 🙂
  Blijft die geur van etherische olie bij jou dan ook effectief hangen? Want twee weken geleden probeerde ik dat ook eens en hoewel het zwaar naar munt rook toen ik het uit de wasmachine haalde (ik vreesde echt dat ik overdreven had), bleef er twee dagen later, toen ik alles van de draad haalde, amper nog iets over van de geur.

  Like

 10. is die munt dan niet te straf om te ademen? dat kan ook wel heel fel zijn, niet?

  hahaha, ik zie ja al van de ene kant van je bed naar de andere hoppen iedere nacht.

  ik redeneer voor diefstal anders: handtas in de gang, er zit niet veel in. Dat ze vooral niet tot boven aan mijn bed moeten komen als ze iets zoeken. Sleutels liggen er ook bij. De deur is nooit op slot ’s nachts net omwille van brand. Van brandweer en velen die op bedrijf met rook al oefeningen deden garanderen ze me: je vindt je deurgat zelfs niet meer als er rookontwikkeling is. Schijnt superakelig te zijn, zelfs in kamer die je zogezegd door en door kent, kan je je niet meer orienteren. Absoluut zeker dat je er geen sleutel meer in sleutelgat kan steken en omdraaien voor je je bewustzijn verloren bent. Ik probeer mijn moeder ook te overtuigen om voordeur niet meer op slot te draaien extra ’s nachts net om niet opgesloten te zijn bij brand.

  Like

 11. Ik hang de was ook volgens mijn eigen systeem op: soort bij soort, dus mijn onderbroeken bij elkaar, zijn onderbroeken bij elkaar, sokken per paar (kan ik ze in één draaiende beweging ineen steken en vermijd ik dus “weeskinderen”), badhanddoeken, … Ik gebruik houten wasspelden, dus kleurtjes hoef ik niet te sorteren.
  Mijn handtas neem ik héél bewust niet mee naar boven. Ooit stond er een slechterik naast het bed van een collega omdat hij haar tas niet kon vinden, dus kom ik dat maatschappelijk afval liever een verdieping tegemoet.
  Sleutels zitten niet op de deur, maar hangen aan een haakje dat buiten handbereik is voor iemand die het glas naast de deur breekt. In het beste geval snijden ze hun polsslagader door bij het grabbelen (lach nu mijn meest sadistische lachje).
  Mijn telefoon staat ’s nachts ook niet af, vanwege mantelzorg-beschikbaarheid. Maar ik zet hem wél op “niet storen” of ik krijg de halve nacht reklamemailtjes, berichtjes, … binnen met een scherpe piep.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s