… van de week

Flop

De eerste huizenjacht in Brussel. Ik stel voor dat er bij immo-advertenties ook de geur van het pand gevoegd wordt. Dat had ons de dure taxirit (wegens de tram die zijn normale dienstregeling niet volgde) naar een eerste bezichtiging bespaard. Dat keldergat naast het bed had ook wel op de foto’s gemogen trouwens. Of doe ik nu moeilijk?

Ik zit nu op de trein. De jacht naar een nieuwe thuis is weer open. Duimen mag.

Gesprek

In het genre aangenaam, warm en eens niet met iemand van mijn kleine kringetje (kinders, Bruno). Mijn kennismaking met de dame die me aan een nieuwe vrijwillige job kan helpen.  Hoogstwaarschijnlijk heb ik zelf teveel gepraat, maar ja het was ook zolang geleden dat ik op dat vlak nog eens voluit kon gaan. 🙂 En wie wil in deze ruimte nu niet gaan vrijwilligen (cafetaria openhouden in de namiddag, ’s middags is dit ook een sociaal restaurant, het gebouw hoort bij een chique woonzorgcentrum)

screenshot_20210202-0952332
Foto’s website Buda Kitchen.

Hoogte

Die van mijn bloeddruk en de daarbij horende hoofd-tussen-de-bankvijs-koppijn. Die zal toch niet komen van al die stress in mijn te lege leven zeker.

Warmte

Gooi dit maar op een hoopje met het bloeddruk-item en bij de berg bezwete bovenstukken kledij. Dat is kouwelijk in mijn bed kruipen, daarvoor een kersenpitje meenemen en de volle vijf minuten later bijna uit mijn bed stromen van het zweet. Overgangsklachten. Pffff!

Tof cijfer

Het aantal kilometer dat ik in de maand januari maar met de wagen reed: 345. Of nog beter, het aantal kilometer dat ik met de wagen reed sedert 03/08/2020 (ik heb dan de kilometerstand moeten doorgeven aan mijn verzekering): 2674.3. Dat is op zes maanden hé mannekes. Speekmedaille toch?

Iets minder tof cijfer

Het aantal kilometer dat ik fietste in januari: 95. Alles moet hier maar niet zo dichtbij zijn zeker?

Leuke opdracht

Not! Dochter stuurt me dit:

screenshot_20210201-2036013

En dan is die PDF (19 dacht ik eerst) 23 bladzijden ‘notaris Frans’. Hoera!

Boreling

Niet diegene die ik op een muurschildering langs de Leie in Harelbeke tegenkwam was de belangrijkste, maar kleine Vic. Het derde kleinkind van één van mijn zussen en de eersteling voor het schone koppel ouders.

img_20210125_1625052

35 reacties

 1. Misschien kunnen we concurreren op gebied van gereden kilometers. Bij ons enkel nog af en toe een kort ritje, meestal door mijn wederhelft. Dan mag je niet stilstaan bij de totale kostprijs per km van je auto (aanschaf, verzekering, taks, onderhoud, keuring,..) anders nam je altijd een taxi :).
  Succes met je zoektocht vandaag!

  Like

 2. Ik vind 95 km fietsen met het weer dat we gehad hebben een hele prestatie! Eigenlijk geen idee hoeveel km wij met de auto gedaan hebben het laatst half jaar. Ik weet dat we een keer getankt hebben in oktober en in januari nog eens.
  Ik wens je een succesvolle jacht.

  Like

 3. Niet te ver laten komen met de overgangsklachten als die gepaard gaan met hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk is een sluipende moordenaar. Die hormonen kunnen nogal wat op hol doen slaan in je lichaam…
  Ik duim dat het mag lukken met het huis voor je dochter én met het vrijwilligerswerk!

  Like

 4. Over mijn aantal gereden kilometers – werkgerelateerd, weliswaar – zal ik maar zwijgen. 😳
  Ik wens je een vruchtbare immobiliënjacht toe. My fingers are crossed. Idem overigens voor je potentiële nieuwe vrijwilligerswerk.
  En die muurschildering: wow!

  Like

 5. Ik heb 0 kilometer gefietst. Gelukkig wel gewandeld.
  Die hoge bloeddruk, naar de dokter daarmee hè snoes. Da’s niet om mee te lachen.
  Kou ken ik nauwelijks nog sedert ik in die vermaledijde overgang zit. Alleen warm. Ik vind het zelf soms bizar.
  Ik hoop dat de nieuwste telg van de familie even schattig is als de muurschildering. Proficiat!

  Like

  • Ik heb iets méér dan die 95km gefietst, want als mijn fiets aan het station moet staan, neem ik een niet e-bike.
   Voor de bloeddruk heb ik medicatie (vorig jaar rond deze tijd was hij ook zo van de swingende, ik vraag me af of het iets te zien heeft met te weinig bewegen in de winter).
   De nieuwste telg ken ik enkel van een foto uiteraard en ziet er een erg dotje uit!

   Geliked door 1 persoon

 6. Helemaal met je eens dat er bij woningadvertenties ook iets over de geur van een huis gezegd mag worden… (ik bekeek ooit een huis waarin zwaar gerookt was, nota bene in een tijd dat ik zelf nog rookte, maar dit… echt te erg) Ik hoop dat je zoektocht uiteindelijk tot iets moois leidt! En de overgang: niet fijn nee. Laagjes, en natuurlijke stoffen kunnen helpen bij het reguleren van je temperatuur. Maar je bloeddruk: goed in de gaten houden! En wat een prachtige muurschildering. Dat het nieuwe mensje ook maar zo ‘gedragen’ mag worden ♥️

  Like

  • Dat van die natuurlijke stoffen is heel erg waar. Ik verdraag zelfs nog amper synthetische stoffen op mijn lijf. En mijn bloeddruk monitor ik elke ochtend.
   Ik vind de muurschildering symbolisch ook heel mooi.

   Geliked door 1 persoon

 7. In Buda Kitchen kwam ik al twee keer eten, in betere tijden. Het is er inderdaad super gezellig en mooi. Ons tafeltje is zichtbaar op je laatste foto. Jij gaat daar vrijwilligen? Misschien moet ik me dan een volgende keer naar jouw uren regelen?

  Like

 8. wow da’s echt sjiek woonzorgcentrum!

  en immo foto’s…’k volg zo’n website met de meest onmogelijke immofoto’s. Je ziet nogal wat passeren. Heel lollig als je zelf niet op zoek bent

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s