… van de week

Wandeling

Diegene die doodliep wegens stormschade. We zagen dus maar een klein deeltje van natuurgebied ‘De Venning’. En als de politiekers hun zin krijgen dan wordt die Venning ooit opgeofferd aan de economie. Er zijn namelijk plannen om het kanaal Bossuit-Kortrijk te verleggen voor een rechtstreekse verbinding met de Leie. Jammer, want het is daar zo ongerept.

img_20210217_145936-collage

Misbaksel

Ik ben er goed in tegenwoordig, in dingen doen mislukken. Het recept zei: kant en klare deeg insmeren met chocopasta, oprollen, in stukken snijden en bakken. Het resultaat zag er zo uit:

img_20210218_084832

Kleuren

De zonsondergang vrijdagavond was een plaatje. 

img_20210218_181300-effects

Fietstocht

De langste tocht voor dit jaar zit er op. Iets meer dan 40km door de Westhoek. Prachtige open ruimte en overstromingsgebieden. Een snelle rit, want met Bruno, die vindt mijn snel ook nog traag vrees ik. Hij zorgde voor koffie met koek voor onderweg. Zwarte koffie, hoewel ik koffie met melk drink. No milk today, het blijft helaas duren.

img_20210219_145331

Dorp

Dat was Dworp. Oudste en ik zagen er een glimp van toen we een half uur te vroeg op de afspraak waren in het immo-kantoor waar ze het compromis voor de aankoop van haar huis moest tekenen.

img_20210220_095019-collage

Stad

Brussel. Ik bracht dochter terug naar haar appartement nadat we van het immo-kantoor kwamen. We gingen wat snel eten afhalen dichtbij de beurs.

img_20210220_120127

Zieligste moestuin in potten

Die van diezelfde dochter op haar terras. Getuige de foto’s die ik kreeg eens ik weer thuis was, is die ondertussen opgeruimd. Die zieligheid zal zich niet meer herhalen eens ze in haar eigen tuin aan de slag kan gaan.

img_20210220_125554-collage

Schande

De staat van mijn ramen. Ik durf nogal eens uitstelgedrag vertonen als het op ramen lappen aankomt, en deze keer was het echt erg. Misschien is tweemaal per jaar de ramen doen echt wel te weinig 🙂

Enfin, ze zijn ondertussen proper gemaakt. Het is dat ze morgen de zonwering en een rolluik aan mijn slaapkamer komen plaatsen.

img_20210221_095242-collage

Vitamine D

Deze die ik vandaag na de middag ging opdoen in het mooie lenteweer. Ik was nog niet goed en wel vertrokken of ik kon al een vest uitdoen, zo lekker warm was het.

img_20210221_133942

Lekkers

Vermits één kip de lente ook al voelt en weer begint te leggen, had ik eitjes genoeg om pannenkoeken te bakken. En dat ze gesmaakt hebben!

img_20210221_180436

34 reacties

 1. Kan het zijn dat appelblauwzeegroen jouw lievelingskleur is? 😉
  Sinds ik een Kärcher heb, kuis ik de ramen al dubbel zoveel als jij.
  Prachtige zonsondergang. Er worden er nog beloofd de komende dagen, iets met heel woestijnzand.
  Prettige week

  Like

  • Het ergste zou zijn dat we ruzie hebben en mekaar nooit meer zouden zien. Dat is niet zo. We zien mekaar elke week zoals vrienden dat doen. Liefde moet van twee kanten komen, en misschien hebben we op dat vlak wel allebei de handdoek in de ring gegooid.

   Like

 2. Ha ja, ramen poetsen. Dat moest ik ook nog maar eens doen. Voor de buitenkant heb ik een ruitenwasser want boven kan ik daar zelf niet aan, tenzij we iedere keer een stelling huren. De ruitenwasser is goedkoper!
  Mooie fiets heb je. Tevreden van? Ik denk dat ik mij een nieuwe ga kopen. Eentje die wat meer power heeft bij het vertrekken.

  Like

 3. Die misbaksels smaken vaak zo lekker…
  Die pannenkoekjes daarentegen zien er perfect uit, en smaken vast even lekker.
  Verschrikkelijk dat men blijft natuur inwisselen voor industrie, ondanks de opwarming van de aarde. Ik kan er met mijn verstand niet bij.

  Like

 4. Wat de ‘No milk today’ betreft, ben je mijns inziens niet echt duidelijk. Ik snap het in ieder geval niet. Hopelijk geen nieuwe breuk.
  Ook wij lappen te vaak onze laars aan ramen lappen. Voordeel is wel dat de vogels er dan niet meer tegenvliegen.
  Mooie foto’s van dat natuurgebied. Ongereptheid en Vlaanderen: het blijft een moeilijke combinatie.

  Like

  • Het eerste, zie mijn reactie bij Groengenot.
   De ramen, het zou niet mogen zijn dat ik ze zo weinig was. Er zijn hier welgeteld 6 ramen en een glazen voordeur in dit huis, waarvan één de terrasdeur is. Ooit had ik er 18 te poetsen waarvan twee grote halfronde erkers. Dit is gewoon luiheid vrees ik.

   Like

 5. Beter een misbaksel dan géén baksel! Het hoeft er niet altijd smakelijk uit te zien om lekker te zijn. Zeg dat Pannenkoek het gezegd heeft. Trouwens, die naamgenoten van me zien er wel héél lekker uit. ‘Dworp’, wat een naam voor een dorp. Misschien ontstaan door iemand met dyslexie?

  Like

  • De overschot van je naamgenoten zullen binnen het half uur als ontbijt verorberd zijn door jongste vrees ik. Ik geef ze geen ongelijk.
   En Dworp is inderdaad een vreemde naam voor een mooi dorp.

   Geliked door 1 persoon

 6. Prachtige pannenkoeken ! Is dat een speciaal soort bakplaat o.i.d. ?
  Ramen lappen doe ik graag; water met brandspiritus, appeltje eitje. Je hebt altijd eer van je werk, in tegenstelling tot de was die er morgen opnieuw ligt……
  Wat de melk betreft, dat hij die niet mee had is gewoon niet zo attent, mánnen ! 🙂

  Like

 7. Ik heb me in mijn huishouden 1 luxe veroorloofd… een ruitenwasser. En BLIJ dat ik daarmee ben 😄. Pannenkoeken zien er heerlijk uit, roep eens in het vervolg hé.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s