Grijze Vief

Ik ben vandaag post-coronakapsel, en daarmee ook meteen post gekleurd haar. En dat ziet er zo uit in vooraanzicht:

original_956e638a-c4a9-4e9f-8045-c10892e1e43c_img_20210309_125530

en zo bovenop:

img_20210309_125432

Ik liet mijn haar speciaal super kort zetten, om niet met half om half grijs-kleur te blijven zitten.

Slik!

Het is al wat geweest de laatste tijd met dat haar van mij. Een periode met extreme haaruitval heb ik al verteerd na enige kuren met supplementen. Waar ik echter nooit vanaf geraak is hoofdhuidproblemen door de haarverf. Zelfs al neem ik haarkleur zonder ammoniak en veel andere vuiligheid, ik krijg korsten en schilfers in mijn haar. Die zijn dan ongeveer genezen tegen dat een volgende kleurbeurt eraan komt. En laat ik dat nu eens echt kotsbeu zijn!

Maar ben ik dan ook mentaal klaar om grijs door het leven te gaan? Dat is een andere kwestie.

Natuurlijk zie ik er nu ouder uit. Ik schrok toen ik mezelf in de autoruit weerspiegeld zag na een wandeling, ik kijk raar naar mijn spiegelbeeld bij het handenwassen.

Is dat de ik die ik wil zijn/zien op 51-jarige leeftijd?

Euh… eigenlijk niet, al moet ik zeggen dat ik het slechter verwacht had.

Maar in vergelijking met dit:

screenshot_20210202-121227

Help! Ik weet het even niet.

Of wie heeft een mirakeloplossing zonder dat mijn hoofdhuid in gruzelementen ligt na een kleurbeurt?

63 reacties

 1. Mag ik eerlijk zijn? Ik vind je vorige kleur totaal niet mooi. Je eigen naturelle kleur is veel mooier, zeker met dat pittig kort kapsel. Je haar zal veel gezonder zijn zonder al die kleurstof.
  Ik had dezelfde leeftijd als jij toen ik gestopt ben met kleuren en heb er geen moment spijt van gehad. Ik had al wel meer grijs toen (met plekken) en heb het laten ontkleuren maar dat zou ik in jouw geval zeker niet doen. Het is mooi zoals het is.

  Like

   • Dat is omdat ik er zo blij mee ben. Ik heb ook geen moment getwijfeld. Ik was dat kleuren en het lang bij de kapper zitten zo beu. En op een gegeven moment vond ik mijn gezicht zo hard en onvriendelijk met dat donker haar.
    Ik ben wel cold turkey gegaan: van donker mits afbleken naar licht. Dat waren een paar vieze weken want dat was echt heel lelijk. Maar met ultrakort haar is dat snel uitgegroeid.

    Like

 2. Ik heb hetzelfde probleem als jij met die producten. Omdat ik de miserie zo beu was, laat ik het nu grijs worden en zet enkel nog blonde (terwijl ik van nature donker haar heb, maar het grijze overheerst nu) meshen, daarbij wordt de hoofdhuid niet geraakt.
  Mijn kapper werkt met veilige produkten voor allergische reacties. Niet goedkoop, en ook minder lang houdbaar, maar het overkomt me dus nooit dat ik plots grijs haar heb en de langere slierten donker.

  Geliked door 1 persoon

 3. Op Instagram is er de groep @silver_vixens mocht je nog wat peptalk kunnen gebruiken en ervaringen delen (ik krijg trouwens ook meer grijs tussen mijn haren maar blijf ze voorlopig bekijken als silver linings en heb voorlopig geen intentie om over te stappen naar kleuringen – ik hoop er op dat ik op termijn de zilverwitte lokken van mijn vader mag krijgen)

  Geliked door 3 people

 4. Je eigen kleur is heel mooi! Als je toch zou willen kleuren, kan je misschien eens een henna-brownie proberen? Bij mijn haar werkt dat heel voedend. Ik heb ze besteld via kudzu.be

  Like

 5. Meestal is de veroorzaker van hoofdhuidproblemen door haarkleuring de stof PPD (P-Phenylenediamine). Er zijn chemische haarkleuringen die vrij zijn van PPD. Maar vaak zit er dan een toevoeging in van een ander stofje met dezelfde werking als PPD.
  Een plantenkleuring is echter geschikt voor iedereen die de eigen haarkleur wil verlevendigen zonder nadelige neveneffecten. Vrouwen, die allergisch zijn voor chemische haarkleuringen, vrouwen, die zwanger zijn of borstvoeding geven, maar ook wanneer je bewust leeft en een natuurlijke oplossing zoekt voor het kleuren van je haar. Ook mag een plantaardige haarkleuring gebruikt worden tijdens of na een chemotherapie.

  Ziedaar het advies van kapster Nienke. Het proberen waard, toch?

  Like

 6. Ik vind je huidig kopje en kleur mooi en natuurlijk. Persoonlijk zou ik je haar zijn gang laten gaan, dat zal je veel kopzorgen besparen. Wacht maar af, na een paar maanden zon krijg je vanzelf een sprankelende dos.

  Like

 7. Jammer dat je problemen hebt met haarverf. Persoonlijk wil ik nog niet voor grijs gaan, ook al ben ik meer dan 10 jaar ouder. Donderdag is het mijn beurt! Verven met meshen en terug een pixie! Ik kijk er naar uit!

  Like

 8. Je kent mijn mening, maar ik ventileer ze graag nog eens.
  In de eerste plaats vind ik jouw kort, grijs kopje erg mooi. Je hebt een mooie “kleur grijs” (ik weet het, grijs is geen kleur) en ik vind dat dat met kort haar heel mooi is.
  Ik had hetzelfde probleem: compleet bonkers werd ik nadat ik mijn haar gekleurd had, pijn, jeuk, man man man. Ik was al overgestapt van blond (dat was niet meer houdbaar, mijn natuurlijke kleur is in de loop der jaren naar erg donker geëvolueerd) naar allerlei tinten rood (en eens een tussenstop bij zwart maar dat was te zot voor woorden).
  Te jong voor grijs? Kweenie? Ik vind dat niet. Het is wat het is, dat is onze natuurlijke kleur, so be it.
  Ik was blijkbaar ook niet te jong om kanker te krijgen, om het cru uit te drukken. Dus voel ik me zeker niet te jong voor grijs haar.
  Nadat ik ziek werd, had ik absoluut geen zin meer om al die chemische brol op mijn hoofd te smeren. Ik heb het nog een paar keer gedaan, maar het voelde echt fout aan. De combo bestraling en haar verven, ik kreeg het niet meer aan mezelf verkocht.
  Eerlijk hè, écht 100% eerlijk: ik vind niet dat je er jonger uitziet met gekleurd haar. Of dat je er ouder uitziet met grijs haar.
  Echt. Eerlijk.
  (en het is zo gemakkelijk, moeha!)

  Geliked door 1 persoon

  • Dat laatste, dat vind ik ook niet. Zeker met het pittige kopje dat ik op de foto zie. Ik vind het echt heel mooi. Ik denk dat het gewoon kwestie is van een knop om te draaien in je hoofd.

   Geliked door 2 people

   • Dat korte kopje heb ik al jaren behalve de laatste 6 maanden wegens gebrek aan kapper, dus dat is niet nieuw voor mij. Ik vind dat gewoon super gemakkelijk (zeker in combinatie met fietshelmen en zo). Als mijn haar langer is dan staat het bij het opstaan aan alle (verkeerde) kanten te krullen en daar word ik ook niet blij van.

    Geliked door 1 persoon

 9. Ik vind het echt mooi. Je zal zien dat je jezelf steeds liever ziet met dat asblonde kopje. Het is voor jezelf nog even wennen, maar ik ben zeker dat je snel om bent.
  Sedert een jaar kleur ik mijn haar ook niet meer. Het was toch corona… de moment om het te proberen. Nu ben ik tevreden met de grijze slierten in mijn haar. Bij mij zit het nog heel erg verdeeld. Vooral aan de slapen ben ik grijs, maar bovenop ben ik nog best donker. Er zit wel nog een lang stuk gekleurd haar in omdat mijn haar lang is en ik het niet wil afknippen (dan gaat het krullen en het valt nooit goed als het kort is). Dat is nog wat moeilijk, maar ik zet door. Iedere maand knip ik zelf 1 @ 2 cm af. Op den duur zal de uitgroei volledig weg zijn. Dat is ook wat verschillende kappers/kapsters die ik ken mij aanraadden om te doen. Tenzij dat knippen dan… Maar het zit toch opgestoken, niemand kan zien dat ik een beetje scheef knip…

  Geliked door 3 people

 10. Alle commentaren zijn goed bedoeld… uiteindelijk komt het er toch op aan wat jij zélf wil, hoe je je zelf het mooiste vindt, waar je je voor 150% goed bij voelt. Als je voorbij een spiegel komt, stop dan en zeg “verdorie, wat een mooi mens”…dat is wat “wij” zien en wat jíj bent!!

  Like

 11. Ik vind met je nieuwe (eigen) haarkleur niets mis eigenlijk. Zit in dezelfde fase trouwens. Bijna 51 en kort haar. Ben een jaar of drie gestopt met verven, het wordt steeds een beetje grijzer, maar valt nu nog wel mee.
  Probeer nu trouwens een ander kapsel te kweken, want het voordeel van een coronakapsel is natuurlijk dat het inmiddels wat langer was.

  Like

 12. Grijs is echt in !!

  Wear it with pride! Het zijn je pluimen op je spreekwoordelijke hoed !

  – zie het nog even aan. Mij lijkt het echt mooi. Maar als je er zelf ni aan kan wennen, dan zou ik ook henna proberen..

  Like

 13. Ben 59 en verf het nog. Ik merk dat ik anders wordt benaderd als ik het grijs laat. Wat vervelend dat je hoofdhuid niet tegen verf kan. Het ene grijs is het andere niet. Ik kan het zo niet beoordelen. Het is ook wat je erbij aantrekt en of je wat aan make up doet. Ik heb diverse grijze vriendinnen die het verven al lang zat zijn. Ze zien er top uit. Bij mezelf vind ik het minder mooi. Ik snap dat je het lastig vindt.

  Like

 14. Geef het nog een beetje tijd. Het is als met een drastisch anders kapsel, of een nieuwe bril, daar moet je zelf ook langer aan wennen dan je omgeving. Persoonlijk vind ik de snit belangrijker dan het kleur. Pittig kort straalt ook jeugd uit, waarmee ik niet bedoel dat je er persé jonger moeten willen uitzien. Je snapt wel wat ik bedoel.

  Like

 15. Als het verven zo’n problemen geeft, is de keuze snel gemaakt, denk ik. Geef jezelf tijd om eraan te wennen. In alle eerlijkheid vind ik niet dat het je ouder doet uitzien. Als ik de foto’s vergelijk vind ik naturel zelfs mooier. Veel zachter van kleur.

  Geliked door 1 persoon

 16. Niet verven is zó zalig ! Op 25 jr. was ik volledig grijs. Verven tot 40jr.: alle vier weken bij de kapper en dan nog uitgroei. Ik was het zo zat; radicaal voor kort én grijs gegaan en nooit een moment spijt gehad. Inmiddels ben ik (59jr) zo wit als mijn grootvader was en krijg ik vaak complimenten over mijn mooie ‘kleur’ . 🙂
  Ik vind jouw grijs echt mooi en het maakt je gezicht veel minder streng. Ik zou niet twijfelen…

  Like

 17. Stoppen met verven! Zeker als je er zoveel last van hebt. Ik vind het echt geslaagd.
  Ben ook aan het proberen mijn moeder te overtuigen dat dit het ideale moment is om ermee te stoppen maar ze ziet het precies niet zitten.

  Like

 18. Oh wauw, ik lees net dat je beslist hebt! Ik vind het ook echt mooi hoor, veel zachter bij je ogen. En dan zo’n hippe bril erbij, ik ben benieuwd. Ik was al eens gaan kijken voor moest je het toch niet zien zitten en vond dit: biokapper.be.
  Ik kleur mijn haar ook niet, heel bewust. Ik heb nog geen grijs maar mijn kapster zeurt steeds dat er dan ‘meer leven’ zou inzitten. Ik bleef volhouden: ‘geen chemic op mijn kop’ Dan heeft ze me de tip gegeven om als ik hele dagen in de tuin bezig ben, citroensap op mijn haar te sprayen. Dan bleekt het af van de zon. En inderdaad, dat geeft ‘meer levendige kleur’. Met jouw naturel kopje zou dat misschien ook wel tof kunnen zijn?

  Like

  • Ja, maar jij en ik schelen wel in meer dan alleen die 4 jaar. Schoenen, jij de hakken, ik de platte. Haar, jij je lange lokken ik al een eeuwigheid een kort kopje. Wij verschillen uiterlijk helemaal gewoon.
   Als mensen mij in de categorie bejaard steken enkel om dat grijze kopje, dan zegt dat veel over hen. Ik ga het dus zo houden. Wat me wel niet belet heeft om nu oorbellen te gaan kopen en ook een rode lipstick. Laat die mondkapjes dus maar gauw verdwijnen!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s