Plog

 Ik scrol even door de recente (screen)foto’s van mijn smartphone. 

img_20210513_194225

Zicht op zee Avondzicht vanuit mijn luie zetel, vliegenraam incluis.

img_20210512_1906322

Kalenderwijsheid die ik doorstuurde naar oudste, want helemaal op haar toepasbaar.

screenshot_20210513-230025

Foto van Google street view. Mijn vorige wagen staat nog altijd op de parking van de job, alsof ik er nooit weg was. En toch ben ik uit dienst van 31/12/2009.

 

Ik leegde de brievenbus van dochters’ huis en ging op prospectie voor gezonde en milieuvriendelijke(re) verf.

Voor het eerst vrijwillig werken in het vaccinatiecentrum betekende een nieuwe tenue, kleurrijke omgeving, fair trade koffie met peperkoek en een coronaprik als voordeel in natura. En ook tig keer hetzelfde zeggen tegen de mensen (vaccinatiekaart op tafel leggen, voorkeurarm voor de prik ontbloten).

Ik keek naar de opname van ‘Bovary’, een productie van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg Brussel. En laat die opname nu met dit beeld beginnen. Op de voorgrond de schouwburg, links op de achtergrond de Cosmopolitan Building waar oudste woont.

img_20210519_081113

Onder de noemer Stippy spreekt: “zware bevallingen zijn overrated”.

 

 

32 reacties

 1. Mooie inkijk in je leven van alledag Vief! Werkte jij vroeger in een kasteel?! Dat stel ik me voor bij die ingang die ik zie.🤪
  Zo fijn dat jij ook al gevaccineerd bent! Ikzelf ben dat allang maar nu zal ik eindelijk geen angst meer moeten hebben om anderen te besmetten. Het doet toch wat met een mens he, dat beestje.
  Die kalenderwijsheid, dat hakt erin. Ik leef zo met jullie mee! Dikke knuffel Viefje! Enne die blogmeet komt nu écht dichterbij he.

  Like

  • Klopt dat, dat je geen anderen meer kunt besmetten? Volgens mij blijf je na twee vaccinaties evengoed potentiële drager van het virus en kun je alsnog niet-gevaccineerde personen besmetten.

   Geliked door 1 persoon

  • Nee, ik werkte niet in een kasteel. De hekstijlen en het hek zelf mochten dan wel groots zijn, de Bekaert draadomheining paste daar helemaal niet bij. Achter de omheining stond een eind jaren ’60 huis met dubbele garage en daarachter het bureel waar ik werkte.
   Wat de vaccinatie betreft: ja ik ben blij dat ik ook ingeënt ben. Ik hoor in de familie dat de zussen binnenkort ook hun prik krijgen en mijn jongste broer ook (diabetes patiënt). Dat opent perspectieven voor onze jaarlijkse familiebijeenkomst in augustus en inderdaad ook andere bijeenkomsten buiten de familie.
   Wat die kalenderwijsheid betreft: oudste heeft een depressie moeten doorworstelen om tot het besef te komen dat ze zichzelf mag zijn, en dan nog is het soms moeilijk.

   Geliked door 1 persoon

 2. Een ei fotograferen, en een verffolder: het zijn trivialiteiten die ik ook al weleens op de gevoelige plaat vastleg, om god weet welke reden eigenlijk.
  Verf op basis van algen: ik wist geeneens dat zulks bestond. Cool.

  Like

  • Ik wist dat ook niet. De ecologische dochter wil geen standaard verf in haar huis. Ik denk trouwens niet dat het die verf gaat worden, want het kleurenpalet is nogal beperkt.

   Like

 3. Jammer als je dit je eigen dochter moet doorsturen, maar het is zo waar, hersenen moeten soms worden hergeprogrameerd.
  Een fotoblog zegt vaak meer dan hele zinnen.
  Bij manlief zijn het paarse hesjes.

  Like

  • Inderdaad mooie plek centrum Brussel, maar vooral te dure plek, vandaar dat ze nu een huis heeft gekocht.
   Er zijn wel meer mensen die vrijwilliger willen worden voor de beloning. Daarom wordt er aan het begin van het engagement een minimum activiteit van 10 shiften gevraagd.

   Like

  • Ik zou van de tuin eigenlijk wekelijks een foto moeten nemen, want er komt nu inderdaad wel heel snel allerhande bloei bij.
   Ik ben graag vrijwilliger, je wordt heel erg gewaardeerd dan. Erg dat dat bij een betaalde job veel minder is.

   Geliked door 1 persoon

 4. Goed hé! ‘k Zal je niet tegenkomen daar in Kortrijk want er is ook een vaccinatie centrum in Wevelgem, hoera – en ’t is voor 8 juni van mij. Trouwens, die Yin Yoga waar je eerder over sprak: ik ken daar wel redelijk veel van, als je nog eens een afspraakje wil? 😉

  Geliked door 1 persoon

 5. Oi dat kieken.
  Wel fijn neveneffect van dat vrijwilligerswerk, gevaccineerd worden! Totaal verdiend trouwens.
  Ik maak ook foto’s van alles wat ik tegenkom. Dus ja, zo’n plog zou bij mij ook wel eens kunnen.

  Like

 6. Het lijkt alsof je vroeger aan een kasteel werkte maar de oprijlaan niet mocht oprijden en buiten moest parkeren ;).

  Hmm de oorlog is voorbij. Interessante gedachte daar.

  Like

  • Ik mocht die oprijlaan wel te voet in ‘schrijden’, en dan naar de achterkant van het gebouw waar het voetvolk werkt 😁. Het was een accountantskantoor trouwens. Véél gezaag over teveel belastingen, BTW en zo.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s