Zweefteef Vief

Zondag werd ik gevraagd door Tiny om deel te zijn van haar proefkonijnen voor een meditatie/relaxatiesessie. Als eigenaar van een onrustig hoofd dat alle kanten kan uitschieten zoals een sportwagen in vijf seconden een topsnelheid haalt, zei ik dus geen nee tegen die uitnodiging.

Ondanks weekend en kinderen die dan speciaal voor mij naar Kortrijk komen zelfs. Ik kan tegenwoordig beter voor mezelf kiezen.

In mijn hoofd kruipen kan ik na enkele afspraken bij de psychologe ook beter. Het is daar ondertussen al wat minder eng toeven.

We spraken af in Provinciaal domein Bergelen in Gullegem en dat was dan weer dichtbij groen dat ik nog niet kende. Ik kom daar zeker nog eens terug want nu zag ik nog maar een fractie van het domein.

Na een kennismaking (3 bloggers, 3 leden van Tiny haar leesclub) en een korte verduidelijking van wat we konden verwachten, gingen we op diverse plekken (we moesten al eens vluchten voor de regen) van het domein aan de slag.

De juiste houding zoeken, ademhalingstechnieken, gedachten proberen sturen/laten verstillen, zitten/liggen/bewegen, het kwam allemaal aan bod. Niets strikt moeten op een bepaalde manier en de optie krijgen voor een time-out zonder vragen achteraf (niemand had die nodig trouwens) gaf rust en vertrouwen.

De stem van Tiny begeleidde ons rustig doorheen de sessie.

Ik kwam zelfs zover dat ik de achtergrondgeluiden (spelende kinderen, de snelweg die dichtbij is, vliegtuigjes) kon reduceren tot het ruisen van de bomen waar we onder zaten/lagen.

Het eindigen met een volledige bodyscan zoals bij een yogasessie was er ook. Ik deed die liggend (we mochten kiezen) en niet met gesloten ogen. Het lover van de bomen boven mij was een zalig levend schilderij. Ik had daar uren kunnen blijven liggen.

Conclusie: ik was er graag bij en Tiny deed dat goed!

En ik kan nu ademen in vierkanten 🙂 (vier tellen inademen, vier tellen vasthouden, vier tellen uitademen, vier tellen rust). Probeer dat gerust eens op een stressmoment. Het visueel voorstellen maakt dat je bij de les blijft.

35 reacties

 1. Ivm slechthorendheid kan ik dit soort dingen niet in groepsessies omdat ik de opdrachten niet kan verstaan. Ik doe meditaties vanuit schriftelijke aanwijzingen uit boeken/internet. Fijn dat het je goed deed.

  Like

 2. Dat spreekt me ook aan. Ik heb trouwens jaren yoga gevolgd, maar toen ik hier kwam wonen, vond ik geen yogaschool meer die aan mijn wensen voldeed: te druk, teveel volk, yoga per twee… het was mijn ding niet. Ik maak er wel nog vaak gebruik van als ik gestresst ben. Vooral die ademhalingsoefeningen én het ontspannen van de spieren.

  Like

 3. Dat klinkt als een heerlijke “me-time” middag. Zoiets moet je dus zeker vaker doen. Op deze manier heb ik kennis gemaakt met Yin-Yoga. Erg prettig en laagdrempelig om toch eens iets compleet anders (en buiten de eigen comfort zone) te leren.

  Like

 4. Ik ben van nature een erg rustige mens, maar dit lijkt me toch een interessante aanvulling. Hopelijk waaiert Tiny eens deze richting uit en kan ik deelnemen. (Waarschijnlijk waren er enkel vrouwen aanwezig op jullie sessie.)

  Geliked door 2 people

 5. Dank je wel voor je lieve woorden en vooral voor je aanwezigheid. Heel blij dat je er iets aan gehad hebt. Ik wil dit heel graag uitbreiden, zowel naar locatie als naar yoga en hoop dat het weer al snel wat kan verbeteren want buiten is inderdaad wel leuk.

  Like

 6. Ik doe wel eens (te weinig) een kleurenmeditatie, dan adem ik kleuren in. Werkt ook prima. Muziekje erbij, oortjes in en gaan.

  Like

 7. Zweefteef. Zot mens gij.
  Ik ben geen yoga-mens. Paar keer iets geprobeerd, vond er niks aan.
  En ook geen zin meer om te proberen. Mijn handwerk-bezigheden zijn mijn yoga-mindfulness-whathaveyounot.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s