Soutien

Heren, dit is een vrouwenlogje, tenzij u er andere vestimentaire gewoonten op na houdt dan ik kan vermoeden.

Er is hier nood aan wat (nieuwe) steun, lees: ik heb nieuwe beha’s nodig.

Altijd miserie daarmee again lees: ik ben zo’n trien die haar boobies nog nooit deftig heeft laten opmeten in een al even deftige lingeriezaak. Onnodige gêne, geen behoefte aan een verkoopster die achter het gordijn komt loeren met de vraag of het past. U snapt het plaatje.

Als ik eens een model heb dat past als een tweede huid, dan vind ik diezelfde niet meer terug eens versleten.

De mannen in mijn leven zijn op dat vlak dus op geen enkele manier verwend. Nu ja, de keren dat hier overdag plots hitsige dingen gebeuren zijn nu ook weer niet zo talrijk, en in bed draag ik zo’n borstenverpakking niet. Al wat leeft moet namelijk op tijd en stond lucht hebben.

Ook nog iets, die meisjes van mij zijn niet de mooiste. Ik vind dat niet erg, ze zijn gezond, en dat is het voornaamste, maar ermee bloot lopen is dus ook geen optie 🙂

Hoe moet de ideale beha er dan uitzien?

Wel:

 • Wit of zwart. Ik investeer niet in setjes van beha en broekje, dat kost me allemaal teveel. Ik heb dus veel witte en zwarte onderbroekjes en vermits ik meer donkere kleren dan bleke draag heeft zwart mijn voorkeur.
 • Zonder vulling. Djeezes zeg, wat is dat tegenwoordig met die dikke vullingen. Waren sommige exemplaren meer huid bedekkend, het waren kogelvrije vesten. Zo’n warmtepack op je borsten, dat kan in mijn ogen toch ook niet al te gezond zijn.
 • De cups vanbinnen moeten gevoerd zijn met zachte, liefst natuurlijke stof. Ik wil helemaal geen prikkende kant op mijn huid voelen.
 • De cups mogen geen beugels hebben, mijn overgangsborsten willen die niet meer. Geef een man een week mijn soms pijnlijke borsten en die komen hun bed niet meer uit van pure miserie. Oké, ik overdrijf graag 🙂
 • De cups moeten een natuurlijke vorm hebben, ik heb geen behoefte om priemtieten te hebben.
 • De plaats waar de cups samenkomen in het midden moet enige hoogte hebben, zodanig dat de meisjes deftig op hun plaats blijven, anders zijn dat precies losgeslagen pubers die hun goesting willen doen.
 • Het geheel moet uiteraard steun geven, waarom draag je zo’n kledingstuk anders? De huidige mode van de niemendallekes van bralettes is dus helemaal niet voor mij. 51 jaar zwaartekracht, dat doet wat met een lichaam. Maar zoals ik al eerder zei: als ze maar gezond zijn.
 • Een beha moet niet meer dan €60.00 kosten en liever nog de helft daarvan. Geen idee waarom ik daar zo gierig in ben eigenlijk.

Ik ben dus de laatste dagen al wat winkels binnengelopen om op prospectie te gaan, maar ik vond mijn goesting nog niet.

Online deed ik ook al wat onderzoek en dan is er één merk waar ik, mits aan te geven wat het moet zijn (zie hierboven), ongeveer alles zou willen passen. Miss Mary of Sweden namelijk. Maar daar vind ik dan geen fysieke verkooppunten van, en als ik mijn maten ingeef in hun matentabel, dan kom ik op zo’n raar resultaat dat ik niet online durf bestellen.

Dus help!

Dames, laat u vooral gaan in de commentaren met merken en modellen waar u heel tevreden van bent, en winkels waar ze te vinden. Mijn dank zal groot zijn.

70 reacties

 1. Eens op prospectie gaan bij Inno? Daar hebben ze heel wat verschillende modellen en merken en je kan er passen zonder gestoord te worden (er komt wel eens een verkoopster vragen of je hulp nodig hebt, maar wanneer je aangeeft van niet, dan laten ze je gewoon met rust). En met een beetje geluk kan je tijdens de solden toch wel met mooie korting kopen en tijdens de midseason kortingen soms ook. Of je vraagt eens een cadeaubon van daar 😉 Ik betaal toch liever iets meer voor een model dat me echt lekker zit (en sinds ik mijn maat ken, ga ik standaard elke koopjesperiode daar eens kijken en heb er toch al mooie koopjes kunnen doen).

  Like

 2. Ik executeer een exacte bepaling van pasvorm en volume mits simpele handoplegging tegen zachte prijzen. U kunt mij boeken via mijn agent, Bert Heremans, BH-styling n.v. Nu tijdelijk eentje betalen en de tweede gratis. Zo’n kans krijg je nooit meer. Doe zoals ik en grijp ze met beide handen! 😀

  Geliked door 1 persoon

 3. Nadat ik ziek werd, heb ik al mijn toenmalige BH’s met beugels buitengekieperd. En ik kan me heel goed vinden in jouw verlanglijstje. Het enige wat ik nog kan verdragen en wat ook goede steun biedt, zijn sport-BH’s. Niet iedereen kan die keuze onderschrijven, maar ik voel me er zeer goed mee. Jammer genoeg zit ik ook hier met hetzelfde probleem: de BH’s die ik nu draag, vind ik nergens meer. Dus als ze versleten zijn, begint mijn zoektocht opnieuw. Ik volg jouw queeste dus met aandacht 🙂

  Like

  • Sportbeha’s, ik durfde het bijna niet zeggen, maar de helft van de dagen loop ik daar ook mee aan. Ik kocht er ooit twee bij Fashion voor Cycling in Lotenhulle (Aalter). Heel goeie pasvorm, maar nu is de rek daar ook aan het uitgaan.

   Geliked door 1 persoon

   • Bij Fashion for Cycling hebben ze inderdaad wel goed gerief. Als een sportbeha je niet tegenstaat, kan je eens kijken bij de BH’s voor loopsters. Die geven meestal veel steun. Ik heb er met brede bandjes, zodat die niet snijden in mijn vel. Met een kruising op mijn rug, zodat ik ze eigenlijk nog mooi vind ook. Ik ga ze niet in een lingeriewinkel kopen. Heb ik 1 keer gedaan na mijn operatie en ik werd er wel goed geholpen, maar echt mijn goesting hadden ze toch niet. Decathlon heeft vaak te kleine maten. Bij Sports Direct heb ik de mijne gevonden.

    Geliked door 1 persoon

 4. Ik denk dat je je gêne voor één keer aan de kant moet zetten en toch eens een goede lingeriezaak binnenstappen, Met de wetenschap die je daar op doet kan je dan zelf wel verder. Zelf heb ik ook zo een aantal gelijkaardige wensen. Elke solden ga ik ook naar ‘den inno’ om te zien of er tussen de afgeprijsde modellen ( ja, ik ben ook gierig van aard) iets tussen wat mijn maat is en voldoet aan mijn criteria. Meestal lukt het en anders …… 6 maanden later is het terug solden.

  Like

 5. Ik ben daar anders in. Ik ga iefst naar de lingeriewinkel, laat mij meten, zeg welke kleurtjes ik wil, en vervolgens pas ik én roep ik zelf de verkoopster om mij te helpen om de bandjes goed te zetten. Meestal Prima Donna, maar voor mij nog wel altijd mét beugel, ik heb daar totaal geen last van.
  Qua sportBH vind ik Anita super.
  Ik kijk niet echt naar de prijs, enkel naar het comfort, maar koop meestal wel in solden. 🙂 Inno is inderdaad een goede optie, daar kocht ik vroeger ook altijd BH’s. Alleen bleek later altijd in een verkeerde maat, vandaar dus ook die 4 borsten toen. 😉

  Like

 6. Priemtieten?? Ik kom niet meer bij, ik zie het zo voor me…
  Ik heb toch met schade en schande geleerd dat echt goedkope gevalletjes niets voor mij zijn, een ietwat steun en goede stof hebben “mijn dames” toch wel nodig, en vooral een goeie pasvorm.
  Idd, Marie-Jo, maar ook Marlies Dekkers (de normale modellen dan 😂), ik koop ze bijna altijd in solden!

  Like

 7. 51 jaar zwaartekracht? Wacht tot je 66 jaar zwaartekracht hebt!
  Ik ga altijd in een lingeriezaak (al vijftig jaar dezelfde), en mijn BH’s zijn best duur. Ik koop altijd Prima Donna Twist, voorgevormd, mét beugels, full cup, zonder kant of frutsels. Jammer dat ze mijn model nog maar alleen in wit en zwart verkopen. Vroeger hadden ze alle kleuren. Want onder wit draag ik graag een rode omdat die onzichtbaar is onder een witte T-shirt/bloes. Ik heb dan een andere Prima Donna gekocht in het rood, maar het is niet de juiste en ik draag hem niet graag.

  Like

 8. Ik heb graag de bh’s van Esprit. Die koop ik online. Niet prijzig, zitten lekker licht en comfortabel. Het beugeltje voel ik niet zitten. Ze verkopen ook beugelloze bh’s, maar die heb ik nog niet geprobeerd.
  Veel heeft natuurlijk te maken met de cupmaat/de zwaarte van de borsten. Bij een ferme cup, denk ik dat je genoodzaakt bent om te zoeken in het duurdere segment voor een goede ondersteuning.

  Geliked door 1 persoon

 9. Bestaat de HEMA in België? Daar slaag ik voor alle lingerie prima. Heb zelf model ‘theezakje’ van borsten maar toch maat 80E en ik slaag daar bij beugelbh’s met zachte rekbare stof. De prijs is heel vriendelijk. Ook al mijn sportbh’s heb ik daar gekocht. Ik heb al geprobeerd lingerie op maat zelf te maken maar dat gaat voor mij bijna niet. Veel succes.

  Like

 10. Vroeger had ik ook steeds L’aventure van Marie Jo. De naam alleen al. Maar nu met mijn nieuwe vriendinnen, val ik tussen 2 maten in van dat merk. Nu duik ik samen met dochter in de pashokjes van hunkemöller. Zij in al haar glorie en ik eens lekker mezelf beklagen. Waarop zij nog meer schittert en lief zegt ‘maar moeke toch’. We laten ons ook helpen door de verkoopster. Die zijn daar allemaal zó lief. In Antwerpen en Leuven zeggen ze eerst hun naam en leggen je uit dat je op het belletje mag drukken als je hulp nodig hebt. Wij bellen wat af hoor. Als verpleegkundige eens zelf mogen bellen, hihi …

  Like

 11. Na twee keer een gebroken rib en nog wat andere reumatische klachten, precies daar waar de beugel/onderrand van je bh zit, heb ik het opgegeven.
  Toen de klachten over waren was ik ‘zonder bh’ zo gewoon dat het nu als een harnas voelt 🙂
  60 jaar zwaartekracht en het stoort me niet; heerlijk wat een vrijheid !

  Like

 12. Sla uw slag in de solden!
  Waar dat weet ik zo niet … Mijn BH’s komen uit de Zweedse variant van de Inno. We moeten wel dringend terug daar op vakantie gaan want ik zit binnenkort met een probleem anders …

  Like

 13. ik heb van alles: een paar dure uit een lingerie winkel maar da’s al weer lang geleden, een hoop uit de Hünkemöller en daar ben ik nog het meest content van. Ik heb ook een paar bralettes en die vind ik ook wel aangenaam zitten en precies toch genoeg steun. Na jàren spotnamen zoals PVV en Tante Sidonia en erwtjes op een plankje, ben ik eindelijk blij met wat ik heb. ’t Is niet super veel maar goed genoeg en nu ik wat verdikt bent, is ’t zelfs een C geworden – ik viel haast omver.

  Geliked door 1 persoon

 14. Hilarische inkijk hier. Heel tevreden van Close to your body, een speciaalzaak in Winksele ( op de steenweg van Brussel naar Leuven) waar je, denk ik, met elk probleem terecht kan. Is wel ver van Kortrijk. Ze hebben heel wat goede merken als Primadonna en Empreinte.

  Like

 15. Hilarisch! 😂😂🤣 Ik heb al heel veel merken in allerlei prijscategorieën gedragen. Voor iemand zoals ik, die klein geschapen is, blijkt het prijskaartje niet recht evenredig met de kwali’tiet’. Ook bij duurdere exemplaren proberen mans favorietjes wel eens te ontsnappen, altijd consequent langs de onderkant. Alhoewel dat misschien eerder te maken heeft met Newton dan met Houdini. 🤔 Voor mijn dochter, die in 2018 5 weken naar Egypte ging, had ik 6 nieuwe exemplaren gekocht in de winkel genoemd naar de 3de en 1ste letter van de abc. Katoenen exemplaren met een minuscule vulling, wel met beugel, maar zonder bestaat wellicht ook. In een haastige onoplettendheid heb ik zo eens een exemplaar aangedaan. Geen ontsnappingspogingen meer, een jong ogende boezem en een fortuin uitgespaard. Ook nog een wasmachinebestendig. Bovendien een kostprijs van nog geen €15 per stuk. Daar kan je Mencks opportunistisch geīmproviseerd bedrijfje niet voor inhuren. Succes met je zoektocht!

  Like

  • Zwijg ik draag momenteel ook zo eentje van die winkel. Onderaan mijn beha-mandje gevonden. De maat hangt er zelfs nog in en die zit goed. En ik moet mijn mening herzien i.v.m. de beugel, want momenteel ook daar geen last van.

   Like

 16. ik ga naar Dag En Nacht in Langemark, daar zijn ze subtiel, maar heel behulpzaam. De eigenares is ook +50 en ze verkopen er verschillende merken. Uiteraard kost het meer dan 50 euro per BH maar ze gaan dan ook wel langer mee en ik heb liever onderGOED dan onderSLECHT.

  En kom daarna een koffietje drinken hé 😉

  Like

 17. Ik heb sinds kort BH’s van Triumph en ben daar heel tevreden van. Ik hou ook niet van padding e.d., ik vul die cups zelf wel :-). Bralettes vind ik prachtig, maar voor mijn stevige C-cup toch ook geen oplossing. Mijn mama is overigens grote van van PrimaDonna, maar die zijn absoluut niet goedkoop.

  Like

 18. hmm ‘k durf ook nogal met oude maten of met mijn heerlijke comfortabele voedingsbh’s die nu intussen ook wel uitgerokken zijn en niet meer steunen te lopen.

  Maar anders ga ik naar Hunkemöller en me daar vorige keer ook goed laten helpen (net omdat ik na zwangerschap, borstvoeding, zwangerschap, borstvoeding geen flauw idee van maat meer had en ik het me ook ontzag om 10tallen opties te testen). Ze waren superlief en ‘k kreeg dan briefje mee met mijn maat zodat ik het volgende keer wist.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s