Perfect day

… gisteren was er zo één.

De dag begon als een normale woensdag. Met ontbijt, douche en een voormiddag werken. Vermits dat werken vrijwillig is en er genoeg personeel aanwezig was vertrok ik wat eerder dan anders alweer naar huis. Ik wou echt naar buiten en gaan fietsen.

De lange broek was snel gewisseld voor mijn sportieve short en zonnecrème smeren duurde ook niet lang. Eens een flesje gevuld met water met een smaakje en mijn handtas gewisseld voor mijn fietsstuurtas kon ik op pad.

Ik wou al een tijdje eens naar de Schelde rijden. De weg daarnaartoe is op de kop 16km van mijn voordeur en gaat grotendeels langs mooie en verkeersvrije paden. Ik vertrok door het dichtbije park en ging daarna de LF6 op. Die route ligt een heel stuk op een oude spoorwegbedding en later op een trekweg langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. 

In Bossuit mondt het kanaal uit in de Schelde. Van daaruit ga je rechts richting Wallonië en links richting Oost-Vlaanderen. Ik ken ondertussen mijn weg goed genoeg in de streek om à l’improviste naar de Waalse kant te rijden

 

Eens in Helkijn verliet ik de Schelde weer want ik hoopte om aan het kleine kerkje een terrasje te kunnen doen. Helaas ben ik nog nooit op de juiste dag daar gepasseerd, want de horecazaak daar was weer gesloten.

Dan maar verder gereden richting Sint-Denijs (Zwevegem). Ik vereerde de kleine supermarkt daar al eerder met bezoekjes op zoek naar een natje en/of droogje. Gezien het goeie weer wou ik wel een ijsje, drank had ik toch bij. Kleine porties ijs zijn moeilijk in veel winkels, maar ik geraakte daar toch aan ijspralines. Die at ik op een bank – voetjes omhoog – aan het kerkje.

Na deze simpele maar heerlijke stop fietste ik verder richting Kortrijk. Maar niet zonder nog een stop te maken aan de begraafplaats Hoog Kortrijk. Ik had een tijdje geleden foto’s gezien van het Onument dat daar is geplaatst en dat wou ik wel eens met eigen ogen gaan zien.

Ik moest een heel eind wandelen, ver voorbij urnenzuilen (de begraafplaats ligt bij het crematorium), maar met op de achtergrond de mooie boerenbuiten was dat helemaal geen straf.

Prachtige plek om in rouw met mensen samen te komen.

Eens thuis bleek ik 41.83 km gefietst te hebben, en dat was in geen geval lastig geweest ondanks de hoogtemeters die Strava telde.

screenshot_20220622-165055

Waar ik anders na een langere fietsrit amper nog mijn zetel uitkom, was dat gisteren anders. Een collega herinnerde me ’s morgens aan Allez Chantez dat voor de laatste keer van het seizoen doorging in stadspark ’t Plein. Allez Chantez is een vereniging die in verschillende steden mensen samenbrengt om te zingen. Ik wil er al méér dan een jaar naartoe (is denk ik maandelijks), maar de pandemie en dan weken met een hoest zitten weerhielden mij daarvan.

img_20220622_200028-1

 

Ik trommelde nog wat andere collega’s op en zo kwam het dat er niet alleen gezongen werd, maar dat er achteraf ook nog nagekaart werd bij een drankje in het park. Twee en een half jaar nadat ik hier kwam wonen, was dat de eerste keer dat ik ’s avonds nog een stapje in de wereld zette met iemand anders dan de kinderen of Bruno. Het kringetje nieuwe mensen in mijn leven is er stilaan aan het komen en dat doet bijzonder deugd.

We zongen trouwens o.a. ‘Perfect Day’ van Lou Reed, al was de ‘Sangria in the park’ bij mij gewoon een waterke.

30 reacties

  1. Wat leuk dat jij ook naar Allez Chantez gaat! Ik ben zo blij dat het nu eindelijk weer op een normale manier kan, na twee jaar pauze. Ik ben in Gent geweest vorige week en heb er net als jij erg van genoten 🙂

    Like

  2. Hoe inspirerend, dat kleine momentje van uzelf iets gunnen. Ik zou een banaan of een boke van thuis meenemen en dat opknabbelen in plaats van ijspralines te kopen voor mezelf. Stom eigenlijk, haha!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s