Week 2

Applaus! Het voornemen om een weeroverzicht te plaatsen houdt stand.

Zondag: Het lief en ik hebben al een zekere routine als we samen zijn. Opstaan, douchen, ontbijt, de hond uitlaten. Voor alle duidelijkheid, routine is geen sleur! Dat hij ‘De Gavers’ in Harelbeke aan zijn achterdeur heeft, maakt dat we direct de natuur in kunnen. En het was mooi, met de zon die een beetje kwam piepen.

Na de middag trok ik huiswaarts, draaide nog een wasmachine, poetste de badkamer en ging nog eens met een dweil rond, kwestie van de hondenpootjes van de vloer te vegen. En daarna was het sofa-tijd. Kop koffie met koek erbij, laptop, ik wou grote schoonmaak houden in mijn mailbox. Erg goed lukte dat niet, want er was net een mail binnengekomen van OUIGO (de budget TGV-maatschappij in Frankrijk) met wel heel mooie aanbiedingen. Een weinig later had ik een reisje naar Bordeaux geboekt voor amper €38 retour. Nadeel aan OUIGO is dat de treinen heel vroeg ’s ochtends vanuit Tourcoing vertrekken (6u), maar vermits Tourcoing minder dan een half uur van hier is met de wagen en diezelfde wagen aan het station voor €5.70/dag kan geparkeerd worden, hebben wij niet geaarzeld. Iets na elf uur komen we al aan in Bordeaux en slaap kunnen we nog inhalen op de trein. En nu maar hopen dat we begin maart zoveel zuidelijker al wat echte lente kunnen meepikken.

Maandag: mijn klassieke lange vrijwillige werkdag. Iets minder klassiek was het steeds maar moeten uitleggen dat de rekening aan de kassa wel degelijk klopte (enkele prijzen waren aangepast) en dat de vaatwasser in de cafetaria nog steeds niet hersteld is (al defect van voor nieuwjaar). Gelukkig kunnen we het apparaat van de keuken gebruiken eens daar alles is opgeruimd na sluitingsuur van het restaurant. Bruno kwam een koffie drinken na de middag, fijn om hem nog eens te zien, want dat was lang geleden.

Dinsdag: Startte in kleur en werd nog beter toen het lief met hond speciaal mijn richting uit fietste om mij uit te laten 🙂 We gingen m.a.w. wandelen. Eens hij weer naar huis (wij wonen heel fijn maar 4.3 km van elkaar), trok ik naar het stadhuis om een reispas en nieuw rijbewijs aan te vragen. De namiddag was voor haken met een luisterboek op de achtergrond en een fietsroute in de fietsapp te plaatsen.

img_20230110_084253

Woensdag: Halve dag werken, lunchen op het werk, en de fietstocht doen die dinsdag gepland werd. Ik leerde een nieuw stukje van ‘mijn’ streek kennen en spande de kuiten op Tiegem Berg. Het was heerlijk weer, er passeerde enkel een regenvlaagje toen wij net een stop maakten. We fietsten weer meer dan 50 km bijeen.

Donderdag: weer met twee starten, dus ook weer wandelen na het ontbijt. Wat is dat een mooie manier om de dag te beginnen! Alleen zou ik dat nooit doen. Kort daarna trok ik weer naar mijn eigen stek. Onder de baan sprong ik nog binnen in de kringwinkel. Ik kocht bloempotjes, want ik had plannen om kamerplanten te stekken. Helaas overleefde één van de potten de putten in de (fiets)weg niet. Aderlating van €1.70 🙂 Nu maar hopen dat de gestekte planten wél overleven. Was drogen en strijken op verdiep twee maakt dat ik die soms eens laat ophopen. Met een luisterboek op is strijken nog zo erg niet.

Vrijdag: Halve dag werken, na het werk nog wat boodschappen en bij thuiskomst mijn fiets poetsen, ketting smeren, banden oppompen en het achterspatbord zelf wat herstellen (ik laat er dan wel een nieuw opzetten als mijn fiets binnen moet voor groter onderhoud). Voor de rest een fijne lummelnamiddag. Die mogen er ook zijn!

Zaterdag: luie ochtend met enkel een was draaien, haken en lezen. In de namiddag dochterdate in Brugge. Voor de jongste tussen twee nachtdiensten in. Oudste had ik al niet meer gezien sedert kerstdag. We liepen in het slechte weer van tea-room naar restaurant en babbelden weer bij. Fijn uitje! 

Volgende week weer een weekverslag? Wie weet?

31 reacties

 1. Veel in de natuur vertoeven, lees ik. Toejuichenswaardig, zoveel is zeker. Maar blijkbaar laat het weer in het Kortrijkse dat toe; hier is het speuren naar een uurtje zonder stevig gewoei en nattigheid. Toeme, toch.

  Like

 2. Ee gezellige wee e mmoie vooruitzichte met het reise aar Bordeaux!
  Vreemd, als i wil reagere bi e lut het iet om alle letters te type….
  a e dit leze?
  Verdorie, wat is dit? Het lut iet met de letters…

  Like

 3. Heerlijk om te lezen hoe jullie elkaar gevonden hebben en al zo vertrouwd zijn. Ik vind zo’n weekverslag wel wat lang. Maat dat ligt helemaal aan mijn prioriteiten – ik kom op dit moment weinig aan lezen bij anderen toe

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s