Makelaarspraatjes

Eén keer een huis gaan bekijken en dan beslissen om het te kopen. Dat is wat ik deed. Er waren nog kandidaten en ik wou het niet aan me laten voorbij gaan. Meer dan een folder met wat extra uitleg, gemailde grondplannen en de foto’s op de site van het immo-kantoor had ik niet.

Het huis was nog niet bewoond geweest, zei de makelaar, en ik geloofde dat. Het was aangekleed door een interieurstylist met kartonnen meubelen, een plant, tapijt, …

Boven stonden, buiten een kartonnen éénpersoonsbed ook nog twee echte bedden en een nieuwe wasmachine die ik mee mocht kopen. En nog viel mijn naïeve frank niet.

Alsof ik over dat kattenluik in de deur had gekeken.

Nu ja, lang duurde die naïviteit niet. Je werkt immers een huis niet in die mate af als je er niet in gaat wonen. Het is volledig opgeschilderd, er hangen gordijnen, lamellen, alle ramen hebben horren, …

Ik wou er gewoon niet te lang bij stil staan. Want ergens is er een duiveltje in mijn hoofd dat zegt dat er wel iets mis moet zijn met de woning, waarom bedenk je je als eigenaar anders zo snel?

Toch had ik wel zin om de makelaar een cynisch mailtje te sturen toen ik de meterstanden in CC gemaild kreeg. Zo van: hoe, dat huis verbruikt vanzelf energie of wat? Dat had u mij wel vooraf kunnen vertellen. Krijg ik nu korting 🙂

Eerlijkheid mensen, wat is daar mis mee?

Zei ik trouwens al dat we het huis op de ochtend na de verhuis letterlijk gedoopt hebben? Dochterlief wou die XL douche wel eens uitgebreid proberen met haar rug naar de uitgang. Maar laat die douchebak nu een halve centimeter diep zijn, en de vorige eigenaars niet zo van putteke schoonmaken waren (haren, vieze prut, djeezes hoe vuil kan je zijn!) De halve bovenverdieping nog vol met verhuisboxen stond onder water.

De kat in een zak die ik kocht bleek plots een vis in het water…

31 reacties

 1. In makelaars heb ik sowieso weinig vertrouwen. Je moet altijd op je hoede zijn. Gladde cowboys. Helaas is het moeilijk om zonder hen een huis te kopen of te verkopen, dus we moeten het er mee doen.
  Het ziet er anders wel een mooi, nieuw huis uit! Je maakt er vast jouw eigen gezellig nestje van.

  Like

 2. Ai. Da’s een valse noot, maar daarom is het hele lied toch niet slecht, hè. Bij zoon twee kwam een vochtprobleem aan het licht toen ze er een maand woonden en zij waren drie keer gaan zien …

  Like

 3. Ik heb ook direct de knoop doorgehakt destijds. Mijn frank over een fauteuil die heel stylish in de hoek van een kamer voor een deur gedrapeerd stond, viel niet. Bleek achteraf dat er een paar centimeter boven de grond leidingen liepen die maakten dat die deur niet meer open ging, hahaha!!
  En compleet off topic: in Bloglovin zie ik een foto bij de post, maar hier niet, zo gek?

  Like

 4. Typisch makelaars… Ik heb me ook flink geërgerd aan diegene die ons rondleidde in ons toekomstig huis drie jaar geleden. Hopelijk was dit incident een ongelukkig toeval!

  Like

 5. Ik snap ook niet waarom mensen daar per se over moeten liegen… Dat ze dat überhaupt kunnen. Zo kwamen wij er pas bij de verkoop van ons appartement achter dat het dakterras door de vorige eigenaars illegaal was aangelegd, terwijl zij dus indertijd zwart op wit ondertekenden dat er geen bouwovertredingen waren. Wij waren dan wél zo eerlijk om dit aan onze kandidaat-kopers te melden (en dat heeft ons veel geld gekost). Ik ben benieuwd wat bij jou de ware toedracht is dat de vorige eigenaars hun huis zo snel weer verkochten, maar het kan ook zo iets simpels zijn als een scheiding: de één was gedegouteerd door de ander omdat die het putje van de douche niet schoonmaakten?! 😀
  Vanochtend is onze douche trouwens ook overstroomd. De bouwpromotor durft beweren dat het is omdat we het putje niet schoonmaken, ik durf denken dat het door de zware regenval is dat de riolering zijn werk niet goed doet.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s