Avondwandeling

Ik moest even met mezelf aan de wandel vanavond. Weg uit de opgelegde Corona quarantaine tussen mijn vier muren. Ik vond dat trouwens een essentiële verplaatsing. Gezond blijven gaat in deze dagen immers niet alleen over het lichaam. De bovenkamer moet ook nog kunnen volgen.

Wandelen en fietsen betekent hier ook mijn stad leren kennen. Ik heb tot nu toe al altijd mijn huis teruggevonden, een hele prestatie vind ik dat.

Ik zag onderweg:

 • Twee Veel beren en veel andere manieren van steun voor al wie nu in de brede zin zorgt voor mensen. Zelfs een wit laken aan de kerktoren van Sint-Elisabeth en ook een beer achter een raam die ‘bear’ heet.
 • Weinig vrouw op straat. Elvendertig dekens (geen Sole Mio) zijn er vernoemd en twaalvenveertig burgemeesters, wat volksvertegenwoordigers, graven, … Op de oude naambordjes staat daar telkens wat duiding bij, de nieuwe straten zoals de mijne die ook vernoemd is naar een belangrijke Kortrijkzaan krijgen geen uitleg meer mee.
 • Een bakfiets, volledig vol gekleefd met allerhande stickers, van de namen van de kinderen in Belgische nummerplaat vorm, tot een naakte vrouw.
 • Een kerkweg die ‘Kerkweg’ heette. Duidelijkheid moet er zijn uiteraard.
 • Een nieuw dichtbij parkje. Ik moet de naam nog even opzoeken straks.
 • Het CVO waar ik eventueel in september een cursus wil volgen. Weet ik dat ineens ook zijn.
 • Duivenkak, véél duivenkak!
 • Eén dode duif.
 • Een telefonerende moeder (speaker on) die haar dochter ‘Puppekiendje’ noemt.
 • Loslopende honden en ik ben daar nooit gerust in.
 • Eenden, ganzen en andere watervogels aan de grote vijver in het Van Raemdonckpark. Die naam ken ik al, dat is dichtbij-groen en het is er fijn wandelen.
 • Mooie gevels. Kortrijk heeft er zo wel wat. Bakken van huizen ook, dit was (is?) een rijke stad.
 • Bomen en struiken in lentetooi. Geen pandemie die dat kan tegenhouden gelukkig.
 • Een zakkende zon.

img_20200331_191942

Ik kan er weer tegen voor even.

23 reacties

 1. Ze zijn een zegen voor het hoofd, die wandelingen, ook voor pubers trouwens die er niet altijd zin in hebben (al werd het deze namiddag wel een sessie snelwandelen want er moest er eentje stoom aflaten na een vervelende online les en ’t was wel beter nadien maar helaas nog niet helemaal OK, hopelijk heeft ze een goede nachtrust van de moraal zat nogal laag vandaag bij dochterlief en ik mocht haar zelfs niet troosten vanavond).

  Like

 2. Ik probeer iedere dag mijn wandeling te maken. Niemand te ontmoeten. Alle mensen lijken verdwenen… en dat is ook zo nu de toeristen er niet meer in mogen.
  Jij kan nu de toerist uithangen in eigen stad en op ontdekking gaan.
  Mooi park daar!

  Like

 3. Een essentiële verplaatsing, jazeker, wegens een gezonde geest in een gezond lichaam. Ik hield het op helende tuinarbeid vandaag.
  In Kortrijk weet ik enkel de expohallen (Kortrijk Xpo) zijn. Ziedaar mijn eerste uit-tip voor komende zomer.

  Like

  • Ach Menck, dan ken je alleen een lelijk stuk van de stad omgeven door snelwegen. Neem eens de trein en kom naar het centrum deze zomer. Laat de winkelstraat links liggen en verdwaal even in het begijnhof, wandel langs de Leie, in parken, … En ga daarna een goeie drinken.

   Like

  • De aanwezige dochterlief hier doet hele dagen van werken, werken, werken (echte job en erna vrijwillig activisme op poten zetten), die heb ik op 14 dagen tijd eenmaal mee gekregen.
   De afwezige dochterlief wordt bijzonder gemist (zij in haar stad, ik in de mijne). Ze werkt hard in de zorg, wandelt ook nog haar deel en heeft een veerkracht die ik erg bewonder.

   Like

 4. Mooie dingen zag je. Hier ook een beer voor het raam. Ik kan hier niet echt wandelen want er wordt hier teveel gewandeld. Ik moet ook regelmatig het gras in. Laat staan dat ik een foto maak, ze lopen steeds met andere samen stelletje dombo’s. Ik zag 2 lijkwagens gister uit de zijstraat komen, de vrouwen die echt niet in 1 huis wonen (beide kinderen en 1 heeft iig een eikel van een man), bleven gearmd lopen.

  Like

 5. Buiten zijn doet mij ook altijd goed. Maar loslopende honden vind ik ook eng! Die komen iets te vaak op mij af stuiven…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s