Bw*rrk

Dit wordt een zeikblogje. Zappen naar een ander kanaal kan nog altijd!

Grotendeels de k*tgevolgen van een pandemie:

 • Meer armoede, want meer tijdelijke werkloosheid.
 • Ondanks die armoede, luchtvaartmaatschappijen als Brussels Airlines (een Duits bedrijf toch?) die al schreeuwen om staatssteun.
 • Een record aantal aangiftes van verkrachting dit jaar. Hier is er actie te vinden daartegen. Misschien moeten we allemaal de kleurplaat  gaan printen, eventueel inkleuren en voor ons raam hangen.
 • Het huishoudelijk geweld dat stijgt en het weinige dat diensten die op dat vlak helpen er nu kunnen aan doen. Logisch als we allemaal in ons kot moeten blijven.
 • De mondmaskers met boodschap die rechtse partijen verdelen.
 • Immo-kantoren in Kortrijk die volgens een krantenartikel nu al rekening houden met een stijgend aantal echtscheidingen en daarbij heel opportunistisch denken aan de huizen die op de markt gaan komen.
 • Het commentaar van mensen op de beperkingen die in winkelstraten gaan opgelegd worden. Van mij mogen die winkels nog toe blijven. Ik zou liever mijn jongste kapot gaan knuffelen nu niemand van het personeel noch bewoners, positief getest zijn op haar werk.

En nu een rondje supermarkt:

 • Mensen die nu eeuwen doen over een voorraad wijn kiezen en zo anderen de baan versperren. Gaan die een feestje geven? Hebben die een verdoken café?
 • Een vrouw die een zwangere rakelings passeert (er stond een voorraadkar van het personeel in de gang), de zwangere die verontwaardigd kijkt, en de andere die heel arrogant vraagt: “gaat het een beetje, ge kijkt zo vies naar mij”.
 • Klanten die spookrijden in de supermarkt waar nochtans al eeuwen pijlen op de grond geschilderd staan.
 • Mannen die nu naar de supermarkt gestuurd worden, terwijl ze waarschijnlijk nog nooit boodschappen hebben gedaan in hun leven en dan die winkel 50 maal doorkruisen. Dit is buiten Corona al erg, want het wil zeggen dat er veel huishoudelijke taken nog altijd op de vrouw haar lijstje staan.

Snel back to normal? Van mij moet het niet. Wel als normaal onze dierbaren zien is, maar de maatschappij mag gerust voor een heel stuk veranderen. Zoals de foto hieronder (Merci Anne, om die te delen!)

img_20200506_110556

40 reacties

 1. Ik hou mijn hart vast voor als de winkels weer open mogen. Ik blijf nog wel wat in mijn kot. Zou ook liever mijn kinderen knuffelen maar ik vrees dat het nog niet voor direct zal zijn.

  Like

 2. Weet je wat ik echt niet snap hè. Ik hoor en lees van iedereen die ik van ver of dichtbij ken: ah, ik ga nog niet naar de winkels ze. Goh, voor mij hoeft het niet hoor. (ik behoor zelf ook tot die categorie).
  En toch puilen alle winkels uit van die idioten.
  We zitten allemaal in onze eigen bubbel zeker.

  Like

 3. Ik deel je mening, Vief. Maar anderzijds denk ik: ik sta erbij en ik kijk ernaar. Laatst bijna een muilpeer gekregen omdat ik iemand attent maakte op de social distancing. Geen grap. En niemand rondom me die me verdedigde. Nee, zij stonden er allen bij en keken ernaar.

  Geliked door 1 persoon

  • Hewel, ik ben het strontebeu om opmerkingen over die social distance te geven. Soms zelfs kookt mijn bloed over. Zo zag ik op mijn laatste wandeling een forsgebouwd jong koppel op de fiets, wijd naast elkaar rijdend op een voetgangers/fietserspad. Denk nu niet dat ze één centimeter opzij zouden gaan om een beetje (20 cm?) afstand te houden. Ik was zodanig ‘pissed’ dat ik ‘dikkop’ kun je echt niet opzij gaan?’ riep, niet echt de mooiste woorden uit mijn vocabulaire. Die was er precies niet mee gediend :). Na tien keer vriendelijk vragen, twintig keer kwaad kijken,… verlies ik al eens de pedalen…

   Like

 4. Ik deel je uitingen op je blog ook, van mij mag “de hubo” ook dicht blijven, als ik maar terug naar mijn kinderen mag.

  Like

 5. Ik heb het helemaal uitgelezen 😉
  Ik ben blij dat ik woon waar ik woon en dat ik de grens over kan steken omdat ik ‘soms in het oosten, soms in het westen wil zijn’ het wordt weliswaar ontmoedigd aan de grote grensposten maar is niet verboden.

  Like

 6. Groot gelijk heb je! En zo eens mee balen en verontwaardigd zijn, het doet ook deugd.
  De tekst vind ik ook helemaal waar, we moeten niet verlangen naar een terugkeer naar wat hiervoor was. Maar of genoeg mensen dit beseffen, ik weet het niet …

  Like

  • De politiek beseft dat alleszins niet. Ik vrees dat ze nog genoeg onacceptabele maatregelen door onze strot gaan duwen en wetende dat betogingen nog lang niet aan de orde gaan zijn…
   Ik word vooral heel kwaad van armoede. En wetende dat er door de groten zoveel kapitaal versluisd wordt naar belastingparadijzen is gewoon wraakroepend.

   Like

 7. Ik snap je helemaal. Sommige dingen ergeren me momenteel zo hard! Het vertrouwen in mijn medemens is niet bepaald toegenomen, vandaar dat ik ook niet veel gelooft hecht aan diegenen die zeggen dat alles hierna anders en beter zal zijn.

  Like

 8. Even meegeven dat wijn kiezen een zeer belangrijk proces is ! Denk ook dat het ergste absoluut nog moet komen he wat die stijgende armoede en bijhorende problemen betreft.

  Like

 9. Normaal gaan we samen maar nu doet inderdaad mijn echtgenoot de boodschappen. (ik heb ‘moeilijke’ longen).
  Hij heeft mij om een duidelijk lijstje gevraagd, liefst in volgorde/routing van de winkel 🙂
  Dat doen we nu al weken zo en dat gaat heel goed !
  Er komt zelfs al wat eigen initiatief (proest…….:-)) ) Zit ik ineens met witlof…”want daar had ie nu zo zin in “…..
  en ijs en vééél chocolade en francipannes en diverse smosjes voor op de pistolets (voor een weeshuis !!)
  Het moet niet gekker worden 🙂

  Like

  • Nee, echt niet. Voor je ’t weet mag je niet meer op tafel zetten wat je wil. 🙂
   Je wil wel niet weten hoeveel chocolade er hier in de kast ligt. Ik koop altijd twaalf pakken (100g) tegelijk. Melk en wit voor mij, 70% donker en donker met noten voor de oudste (veganiste).

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s