Blogboost en energieboost

Check! Mijn virtuele dorpel is nogal platgetrapt gisteren. Bedankt om je voeten te vegen trouwens en fijn dat je langskwam!

Om in het thema van de challenge te blijven: ‘positiviteit en energie’. Alweer twee vinkjes. Mijn Covid19-test is negatief en ik voel me al stukken beter dan in het begin van de week.

Zoveel beter dat ik er zelfs toe kwam om vanmorgen te strijken. En dat was precies alweer heel lang geleden, getuige de kleedjes zonder mouwen en shorts die nog tussen de was zaten. *Bloos*

’t Is allemaal de schuld van mijn nieuwe zolder. Als je het nu in Keulen hoort donderen, dan snap ik dat. Ik schrijf morgen een verklaring.

Twee shorts, vier lange broeken van oudste, zes lange broeken van mij, vier bloezen, twee jurkjes, wat T-shirts met lange en korte mouwen, topjes, kussenslopen, … ze werden allemaal gepast geaaid. Niet zonder me één of twee (of elvendertig) keer te ergeren aan mijn strijkijzer, want dat ding heeft kuren. Het slaat om de haverklap uit. Als ik op tijd mijn strijk doe is dat niet zo’n probleem want het euvel begint altijd maar als ik al een tijd bezig ben, maar nu er zoveel was moest gestreken worden was het echt ergerlijk.

Het zal me leren om niet op tijd naar verdiep twee te gaan. Ik kom daar te weinig om last te hebben van een volle wasmand of was die nog aan een droogrekje hangt. Al een geluk dat oudste in het weekend graag komt logeren, want zij slaapt daar en dan zorg ik er toch liever voor dat er geen was hangt.

Rond haar hangt ook nog wat positiviteit, want ze mag maandag starten op een nieuwe job. Haar “foert, ik solliciteer ook voor een job waar ik niet het juiste diploma voor heb” heeft ferm geloond. Een bijna perfect afgelegde test en ook nog goed tweetalig zijn hebben gemaakt dat ze kan beginnen aan haar droomjob. Iets wat haar moeder zou omschrijven als een hondenstiel, maar waar ik tegelijk bijna moet huilen van trots om het engagement dat ze etaleert. De politiek namelijk. Achter de schermen uiteraard (parlementair medewerker op het federale niveau). 

De “Ik word op de commissie Energie, Leefmilieu en Klimaat gezet”- boodschap was nog meer reden om blij te zijn, want dat is helemaal haar dada.

Gedrevenheid, werklust en met liefde gestreken blouses.

Dat kan toch niet anders dan goedkomen?

 

31 reacties

 1. Oh neen, zoveel strijkwerk en dan nog een ijzer dat hapert. Ik zou er ambetant van worden :-). Voor de rest wel goed nieuws allemaal, leuk dat je dochter zo gedurfd heeft!

  Like

 2. Terecht trots op je dochter!
  Pfff, zoveel strijk. Ik hou het ook niet goed bij hoor maar ik heb een man die goed kan strijken. Zonder valse plooien en zo. Die pakt het wel eens van mij over.

  Like

 3. Hier worden alleen broeken (niet alle) en blouses/jurken gestreken. Hemden draagt geen van beiden. Al de rest wordt gewoon opgeplooid.

  Wens je dochter proficiat van me. Alles valt in de, eh, plooi. 😉

  Like

  • Ik heb ook nog genoeg was die gewoon geplooid wordt hoor. Die wordt al sneller eens weggewerkt.
   En die plooi, inderdaad. Ze is vorig jaar naar Brussel verhuisd met als ultieme droom zo’n job te bemachtigen. En nu is dat toch wel gelukt zeker!

   Like

 4. Naast het feit dat het zonder twijfel een zeer interessante en uitdagende job is kan het ook een mooie springplank zijn naar nog meer dingen waar ze goesting in heeft. Mag ik zeggen dat ik vind dat ze een goede keuze maakte? En haar ook proficiateren met het bereikte resultaat?

  Like

 5. Proficiat voor de dochter, zo fijn dat ze iets kan doen dat ze met volle goesting gaat doen! En hoera voor jouw negatieve test! Hier geen strijker, ik “strijk” met mijn handen aan de draad als ik mijn kleren ophang 🙂

  Like

 6. ah…nu dat je het zegt, al mijn zomer kleren die ik niet meer vind, liggen vat bij de strijk. Ja dat overkomt me ook zo paar keer per jaar dat ik dingen terugvind die niet meer in het juiste seizoen thuishoren 😀

  Like

  • Herkenbaar. Toen ik nog zes op de zeven dagen werkte, dan haalde ik in het zomerverlof de strijk in en kwam op de bodem van de strijkmand mijn flanellen pyjama tevoorschijn.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s