… van de week

Confrontatie: Aan het onthaal in UZ Gent mijn nieuwe huisarts in mijn dossier willen laten zetten en de vraag krijgen of mijn contactpersoon nog altijd dezelfde is. Ik had er geen idee van, maar mijn vader was die persoon. Bijna dertig jaar geleden hadden wij nog geen GSM en werd er dus een vaste lijn doorgegeven. Toen ik antwoordde dat de mens ondertussen 17 jaar wijlen was, vroeg ze of ik misschien mijn man wou als contactpersoon. De vrouw kroop bijna onder haar bureau toen ik zei dat die er ook al 12 jaar niet meer was. Welke vraag is dat nu ook, alsof elke vrouw een man moet hebben…

Overbodig item: Het gordijn in het hokje waar een vrouw zich uitkleed bij de gynaecoloog. Alsof je een minuut later niet met de beentjes wijd helemaal bloot in die stoel ligt, en de bovenstukken ook nog uitgaan voor een borstcontrole.

Domme uitspraak: Vorige vrijdag in Marseille. Dochter en ik dalen af van bij de kathedraal in wat toch een stukje natuur te noemen is. We hadden oog en oor voor dat schoons, ook voor de vogels. Opeens zeg ik: “die is daar ook wel van jetje aan het geven”. Bleek het een autoalarm te zijn dat afging.

Schoon vooruitzicht: Een bericht krijgen i.v.m. vrouwendag van een vriendin en dan eindelijk nog eens een date vastleggen. We zagen elkaar niet meer sinds december 2019. Zin in!

Meevaller: De pijn (bijna geen) bij de ESWT-behandeling (kalk uit mijn knie verbrijzelen).

Tegenvaller: Mijn pijnlijke knie na de kine de dag erna. Iets te veel moeten turnen daar. Ik negeerde de opgelegde oefeningen de dag erna.

Nijverheid: Pouline & Poulette ontsnapten voor de tweede keer op een korte tijd uit de kippenren. Ik denk dat ze gewoon over de afsluiting vliegen. Er is een deel van mijn tuin die ik nog anders aangelegd wil hebben, en ze wilden precies daar al een voorzet toe geven. Alleen wil ik de planten niet vervangen door putten. Zucht!

Het mooie weer: Daar moet geen uitleg bij zeker? Of toch dit: GENIETEN!

23 reacties

 1. Ha ja, dat overbodig item, dat dacht ik gisteren ook nog tijdens mijn controle bij de gynecoloog.
  Wij hadden vroeger regelmatig bezoek van de kippen van onze achterburen. Ze zaten hier in de planten dat het niet schoon meer was. De achterburen zeiden dat ze de vleugels zouden knippen. Sindsdien geen kip meer gezien. Misschien een tip? Hoewel ik maar een eng idee vind.

  Like

 2. Dat overbodige item… haha, ja, dat heb ik me ook vaak bedacht. Opgelegde oefeningen de volgende keer dus niet meer negeren. En wat betreft kippen: die van onze buurvrouw lopen overal behalve op naar erf, en kunnen inderdaad hoog springen, of fladderen (als ze soms al een soort hekje neerzet – dat heeft dus totaal geen zin). En het mooie weer is hier ook GENIETEN. Heerlijk!

  Geliked door 1 persoon

 3. Mannen hebben ook van die genante onderzoeken (prostaat bvb). Ik sta er ook niet voor te springen om mijn broek af te stromen in het bijzijn van die kadee. Dat het altijd maar vlug voorbij is…
  Die zon deed ons ook enorm veel deugd…

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s