Batterij

Een ‘het leven zoals het is’, met z’n positieve en negatieve kanten.

Eerst het slechte nieuws? Dan zijn we daar al vanaf.

 • Vier bulten, gratis ende voor niets bezorgd door een onbekend beestje, op een plaats waar een mens moeilijk kan krabben in het openbaar. Niet dat het niet jeukt en zo…
 • Eén nacht de kweekbak op poten open laten en een kat die dat de meest geschikte kakplaats vindt.
 • Slapende tenen en vingers links, een opspelende achillespees rechts en een pijnlijke derrière door met dochters’ e-bike te fietsen. Mijn houding op die fiets is helemaal anders, het zadel stond waarschijnlijk ook te hoog, en dat zadel is ook niet zo kwalitatief als op mijn fiets.
 • Een dood meesje in het nestkastje.
 • Vertragingen en afgeschafte treinen bij de NMBS. Ik had er bij twee uitstappen dit weekend last van.
 • Mijn zin in zoet tegenwoordig. Zou ik nog een muffin eten? 🙂
 • Een boze fietstransporteur die me belt vanuit Sevilla met de vraag waar mijn fietssleutel is. Vermits ik aan geen kanten tevreden was met de veiligheid die het hotel bood voor bewaring van mijn fiets, zette ik die daar op slot. De man moest dus het achterwiel opheffen om die uit de parkeergarage te halen.

En dan de goeie kanten:

 • Vermits die fietstransporteur belde, is mijn fiets onderweg naar huis. Dat mag al eens, ik ben zelf nog maar een maand thuis en zo. Die lange wachttijd was voorzien hoor, maar ik begin mijn eigen vehikel nu toch wel erg te missen.
 • Meesjes in de tuin die het nest verlaten. Te schattig voor woorden!
 • Mijn tuin in het algemeen. Groot geluk.
 • De tuinbeurs van Beervelde. Al een geluk dat ik met de trein was, want ik kon op die manier maar kopen wat ik kon dragen. Niet dat ik niet veel meer naar huis had willen slepen.
 • De dochters die me een leuk moederweekend bezorgden i.p.v. een moederdag. Met de ene naar de tuinbeurs, met de andere uit eten in Brugge.
 • De warme blogwereld. Zoals in Heidi (die eindelijk eens tijd mag vinden om haar blog nieuw leven in te blazen) die haar man stuurt met wat plantjes. Ik heb bij haar ooit geklaagd dat ik geen reukerwten kan kweken, en laat zij met dat kweken nu eens graag overdrijven. Ik heb nu dus een volledige terrasmuur met hekwerk waar de lathyrus al vlijtig aan het klimmen is. En ik kreeg nog wat extra groenten ook.

img_20220503_124135-collage

 • Nog eens Heidi die haar man stuurt. Dat maakte dat ik die zondag nog mijn luie zetel verliet en mijn huis gepoetst geraakte en dat ik de dag daarop vroeg opstond en direct gewassen en aangekleed was want ik dacht dat hij ’s morgens aan mijn deur zou staan (terwijl het maar ’s avonds was). Ik durf hier anders wel eens tot 9u in slaapkleed en coiffure aan alle kanten rond te lopen, om me dan te moeten haasten om op tijd op ’t werk te zijn.
 • Diezelfde coiffure: ik laat mijn haar groeien en het begint eindelijk op iets te lijken, krullen incluis. En zelf lijk ik nu bijna twee druppels op mijn tweede zus.
 • Twee dertigjarigen die zorgen dat de familie nog eens samenkomt vrijdag. 

24 reacties

 1. De vele upjes tonen een meer dan half vol glas. Zwijg mij over treinen, ik reis heel graag met de trein, maar de keren dat ze intijds komen kan ik op mijn één hand tellen. Nu zoon niet meer bij Infrabel werkt, kan ik dat met een gerust hart schrijven😉.
  En die Tuindagen in Beervelde staan al jaren op mijn todolijst, en telkens opnieuw komt er iets tussen. Verplicht nummer nu voor volgend jaar.
  Ik hoop dat je je maatje snel terug hebt.

  Like

 2. Toeme toch, die tuinbeurs in Beervelde, ik ben er niet geraakt. Zou ze in ‘t voorjaar ook eens willen doen. Anders moeten we er volgend voorjaar eens een ‘bloguitstap’ van maken?
  Dat meesje op de foto, smelt! De onze zitten nog veilig in het nest en ma en pa hebben er hun snavels mee vol. 🥰

  Like

  • Die meesjes en hun kroost, het is wat. Ik kon ze hier heel goed in de gaten houden en die ouders leggen nogal wat afstand af met al dat voederen.
   Mocht je Beervelde al eens in oktober willen doen, roep maar hé. De voorjaarsversie hou ik als moeder-dochter uitstap, dat is voor ons namelijk het goede van het verleden in het heden verder zetten.

   Geliked door 1 persoon

  • Mocht dat gaan met teleporteren, ik was direct weg. Maar ik snap hem wel hoor. Zware fiets, een parkeergarage die serieus hellend was om eruit te geraken. Al zou ik zelf niet zo lomp zijn om mijn klanten daarvoor zo kwaad op te bellen.

   Geliked door 1 persoon

  • Kijk, ik zie heel graag katten hé, maar nu werken ze ook serieus op mijn systeem in mijn tuin. Precies of er is maar één plek in de buurt om te komen sch**ten, en dan nog het liefst op plekken waar je eetbare gewassen wil kweken. Mijn nestkastje hangt tussen twee ramen zonder inkijk van een atelier van een buur dat hier op mijn tuin uitkomt. Die ramen hebben ook een vensterboord, ideaal dus voor een kat om daar op te klimmen, wat ik ook ene zag doen. Volgend jaar ga ik het nestje ergens anders hangen denk ik.
   Ik hoop dat jouw meesjes veilig kunnen uitvliegen!

   Geliked door 1 persoon

 3. Beervelde is een prachtige beurs, maar ze is onderhand wel erg prijzig geworden. Ik zoek mijn heil liever in kwekerijen. (Waar op zijn minst evenveel te ontdekken valt.)
  En yep, ook “onze” meesjes hebben de twee nestkasten verlaten. Het zorgt voor veel leven in de tuin, zoveel is zeker.

  Like

  • Je hebt zeker gelijk wat de prijzen betreft in Beervelde. Maar voor mij is het heel de beleving errond ook die telt. Ik zie het als een uitstap. De week ervoor was ik nog in een kleine kwekerij in Oostnieuwkerke (Puur van ’t Veld) waar de meeste van de planten in mijn tuin vandaan komen. Daar hebben ze echter maar een beperkt assortiment. Ik heb in Beervelde mijn collectie hosta’s wat uitgebreid, wat siernetels meegebracht en biologische zaden, meestal van bloemen.

   Geliked door 1 persoon

 4. Wat lief van Heidi! (En haar man) En een fijn blogje, ondanks ook de mindere dingen. Maar zo te lezen is jouw leven aardig in balans 😉 Ik voel met je mee wat die kat betreft. Je weet het: wij hebben er hier net zo twee, ggrrrr… Tegenwoordig zitten ze ’s nachts ook nog te mekkeren onder ons slaapkamerraam. En met de coiffure hier gaat het dezelfde kant op! Leuk!

  Like

  • Mijn leven is de gezapigheid zelve, en ik zou het niet anders willen.
   Ik zie op jouw foto dat je kapsel ongeveer dezelfde lengte is als het mijne nu. Denk daar bij mij dan iets meer krul bij, die ik dan aan de zijkanten wat met speldjes moet bedwingen als ik het aan de lucht laat drogen, anders is het stijl ‘ontplofte kop’.

   Geliked door 1 persoon

   • Eerste zin: dito hier! Laatste zin: denk bij mij een altijd straffe wind… en ik heb ook een soort ontplofte kop. En dan denk ik: hup, de schaar erin. Maar iets houdt me toch tegen…

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s