… van de week

Uitje

Dat naar het Hallerbos met de dochters. Vermits oudste daar niet ver vandaan woont moesten we die boshyacinten toch wel eens met eigen ogen gaan bekijken. Meteen werden in Ruisbroek nog wat praktische zaken gedaan. We gingen met een wagen vol groen en ander afval naar het containerpark, en ik bracht een oude biertafel met banken terug mee naar Kortrijk.

img_20220423_154233-collage

Klus

Die biertafel en banken dus. Ik beloof mezelf al een mooi tuinset van zodra we zouden verhuisd zijn van het krotje naar onze nieuwbouw in 1996, en dat lijkt er maar niet van te komen. Noem het gierig, noem het dingen niet kunnen weggooien, het is me gelijk. Ik ging dus aan de slag met schuurmachine, verf, schroeven en bouten. Er stonden in de garage immers al een jaar twee tafelpoten (ooit gekocht om een tafel op maat te laten maken met stenen blad, maar ik kocht er toen ene kant en klaar), ik wou die eens gaan gebruiken. Wel een schoonheidsfoutje, die poten waren te breed voor het tafelblad, ik moest ze dus schuin zetten. Misschien toch maar sparen voor een stenen blad voor buiten?

original_01536d1f-5c60-444d-8743-eaed2b479f6f_img_20220426_105820-collage

Lachstuip

Diegene die er kwam na deze boodschap aan mijn voordeur: “Mevrouw, wij zijn van de scouts en wij verkopen WC-papier”Ik heb er een “zijde nu serieus?” achter gegooid. En ja hoor, helemaal serieus, per rol zelfs. Ik kocht trouwens de laatste voor €1.

Ontdekking

Na twee jaar in Kortrijk ontdekte ik de achterkant van het Onze-Lieve-Vrouwhospitaal. Dat dateert oorspronkelijk al uit de dertiende eeuw. Doordat er een nieuwe fietsbrug over de Leie gelegd wordt, is er ook een nieuw wandelpad langs de oude kloostermuur. En toen zag ik dit:

img_20220430_191516

Het gebouw dat erbovenuit torent is trouwens mijn vrijwillige werkplek.

Plek

van de week, het jaar, de eeuw, enfin zolang ik leef toch: mijn kleine stadstuin. Maximaal blij mee trouwens!

original_ff740ad3-5797-4356-92b3-96fbf72c3cfc_img_20220428_115632-collage

31 reacties

 1. Die scheve tafelpoten hebben wel iets. Je stadstuin ziet er prachtig uit. Meer heb je toch niet nodig? Ik ben niet jaloers op mensen met een tuin van tien aren hoor.

  Like

 2. Een heerlijk gezellige hof heb jij! En de nieuwe buitentafel siert nog extra.
  Je werkplek ken ik, een volgende keer stap ik zeker nog even verder door naar die prachtig romantische huizen. Mooi gerestaureerd!

  Like

  • Nog even wachten toch, het wandelpad is nog niet officieel open. We waren op verboden terrein denk ik. Als je nog eens komt, ik ben meestal op maandag (hele dag), woensdag en vrijdag (tot 14u) aanwezig, maak je zeker kenbaar dan.

   Like

  • Ik kijk al méér dan een jaar op de voorkant vanuit mijn werkplek, maar wist niet dat die tuin er was. Het was dus vroeger een ziekenhuis gerund door nonnen, dus was er ook een klooster(kerk) bij.

   Geliked door 1 persoon

 3. Je tuin is tot volle wasdom gekomen; nice.
  En eerlijk: die poten zou ik niet onder dat tafelblad hebben gezet. Het geheel ziet er wat potsierlijk uit. Owkay, shoot me. 😉

  Like

 4. Uwen of is vree gezellig. Wat is die paarse berg? (allez, welke planten zijn dat dus)
  Leuk hè, zo van die late ontdekkingen in je stad. Weet je dat ik dat na 30 jaar Gent nog kon hebben?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s