Brocanterie Vief

Ik zei het al teveel zeker, dat ik van meubels met een ziel hou?

Je wil niet weten hoeveel uren ik al verspild heb met het bingewatchen van tweedehands-sites, Marketplace,…

Het hek was helemaal van de dam toen er mij een blanco canvas te beurt viel. Zijnde een leeg huis dat ik voor het eerst helemaal alleen mocht inrichten.

Over mijn gierigheid weet je waarschijnlijk ook al alles, dus er mocht wel e.e.a. mee verhuizen uit mijn oude woning.

Gelukkig waren er nog wat kleinigheden 🙂

De glazen salontafel, die wou ik wel vervangen zien. Glas = stof, elk uur van de dag, en mijn allergie voor veel poetsen kennende…

Jongste kent haar moeder goed. Op een gegeven moment stuurt ze me een verkoopbericht door van dit juweeltje:

img_20200310_101559-1

En of ik die wou! Ik ben namelijk helemaal fan van ladekasten, genre apothekerskasten. Ik wist niet hoe snel ik kon afspreken met de verkoper!

Waar er in mijn vorig huis nog een heuse gesloten vestiaire was onder de trap met open schoenenkasten, heb ik hier maar een kleine hal waar ook jassen en schoenen moeten opgeborgen worden.

Ik deed het tot gisteren nog met een open schoenenkast van Ikea, maar dat vind ik toch geen stijlvol binnenkomen in een huis.

Vorige week kwam er een meubel in het vizier met zeer gepaste afmetingen. Twee deuren, vier lades in het midden. Daar zouden ook wel wat schoenen, tassen, sjaals en mutsen in kunnen. De marmeren steen bovenop leek me op de foto vrij roze, maar in het echt vind ik de kleuren beter meevallen.

Het meubel, jaren dertig stijl was blijkbaar in de seventies al eens eerder aan de tijd aangepast, want het meubelbeslag bestond uit plastieken handvatten. Ik vond die totaal niet passen.

Een Brico-winkel die open was op zondag bracht soelaas in de vorm van nieuw deurbeslag.

Een beetje knoeien met de boormachine, een tandenborstel (groeven ontstoffen en ‘smeren’, een vod en wat olijfolie deden de rest.

img_20200309_120256

Niemand die ziet dat de trekkers op de lades ‘noes en nis’ hangen toch?

Helaas ja. Bricollage Vief heeft nog wat werkpunten.

Ik betaalde trouwens €50 voor de kast, en €49 en een sjiek voor het nieuwe ijzerwerk (ik had geluk, Brico gaf 21% korting zondag). Geef toe, dit is méér dan een koopje!

En dan nog dit: de handvatten die ik helemaal niet bij het meubel vond passen, zijn na verder onderzoek waarschijnlijk van bakeliet gemaakt en wél origineel.

20 reacties

  • Ik ben er ook heel blij mee. Alleen hadden we gedacht dat de lades ook voor CD’s en DVD’s zouden kunnen gebruikt worden, maar ze zijn net te klein daarvoor. Maar kom, 28 kleine lades kunnen heel wat herbergen.

   Geliked door 1 persoon

 1. Wat een handige Harriët ben je! Mijn zoon heeft een gelijkaardige kast in de hall staan. Het was de bedoeling om daar een badkamermeubel van te maken, maar toen ze ‘tegoei’ gingen meten bleek dat de kast net een paar centimeter te breed was. Tja… Gelukkig konden ze ze in de hall nog kwijt.

  Like

 2. Je ziet oude commodes meer en meer omgebouwd worden tot lavabo-meubel. Ik vind dat ook mooi. Toch ga ik zelf in de badkamer voor maatwerk (extra kast) omdat het lavabo-meubel er al staat en ik een mooi geheel wil.

  Geliked door 1 persoon

 3. Heerlijk. Ik heb ook zo een aantal kringwinkelexemplaren. En eentje van mijn grootvader. En eentje van Meneertje Mertens zijn grootouders. En een megagrote kast die ik kreeg van mijn moeder. En een groot huis, gelukkig. Maar nu kan er niets meer bij. Gelukkig maar, want mijn zoon zou met zijn ogen rollen. Zeker na die keer dat ik hem inlijfde om een kast op te halen in de kringwinkel. En we thuis bleken te staan zonder het marmeren blad. En terug moest. Veel gezucht en geroloog. Maar mijn kast is mooi!

  Geliked door 1 persoon

 4. Speuren op tweedehandssites en Marketplace is ook echt mijn ding. Vooral vintage meubeltjes dragen mijn interesse weg, al vind ik die salontafel van je ook helemaal de max. (Net zoals die grote kast met de vele lades.)

  Like

 5. Dit vind ik zo knap 🙂 Ik neem mezelf ook altijd voor om iets op te knappen of te knutselen maar wegens twee linkerhanden is dat geen optie. Ik omring me met mensen zoals jij 🙂

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s