… van de week

Bummer! 

img_20200523_182852

Dit verschijnt hier tegenwoordig als ik mijn blog bekijk. Heb ik daar naar gevraagd? Nee! Ben ik blij met de huidige editor? Ja, heel erg. Waarom moeten ze ons dan de nieuwe door de strot duwen?

Vaststelling

Mijn wasmachine verbruikt een kleine 100 liter water per wasbeurt. Ben ik nu de enige die dacht dat dat veel minder was? Natuurlijk dat die regenput droog stond dan.

Mr. Proper

Het lief. Hij lijkt er op nu het blijkbaar nodig was om heel zijn haar af te doen. En ik heb het dan nog alleen op foto gezien. Ik kreeg die foto toen ik naar ‘De Columbus’ aan het kijken was en dit in beeld kwam:

img_20200521_204616

Benieuwd wat hij ervan zou vinden mocht ik zo’n kuren krijgen.

Uitjes

Meervoud ja. Ik kom weer uit mijn kot, letterlijk. Helemaal in mijn bubbel wel. Zondag oudste weer naar Brussel gebracht, maandag jongste naar Brugge. Voor allebei met wat inboedel in de auto. En gisteren nam ik gewoon nog eens de trein naar jongste, wandelden we wat door de stad, ergerden we ons aan teveel mensen die te dicht kwamen (we wisten niet hoe snel we weer uit de winkelstraat waren na een kleine boodschap), en aten samen mommy food, We knuffelen mekaar nog altijd niet plat, zij werkt immers in de zorg en geen van beiden heeft ambities om ziek te worden/anderen aan te steken.

Morgen stap ik weer op de trein naar de oudste. Die gaat zelf koken voor de mama, en ik breng het dessert mee. En voor de rest gaan we genieten van simpel samen zijn.

Kneusjes

De kamerplanten van oudste. Meer dan twee maanden niet thuis zijn kan daar voor zorgen natuurlijk. Een plant was helemaal wijlen, een tweede kleine valt waarschijnlijk nog te redden, en haar grote varen (heeft al op elk van haar adressen gestaan van in de studententijd) heeft misschien deugd gehad van een uitdunning. Als extra kon ik haar een pot met vaderplanten meegeven, want de stekken die ik nam zijn allemaal mooi uitgegroeid.

Nostalgie

Ik deed van plaatjes spelen. Gilbert O’Sullivan mocht zingen

img_20200523_164613

‘Nothing good, nothing bad, nothing ventured
Nothing gained, nothing still-born or lost,
Nothing further than proof nothing wilder than youth
Nothing older than time, nothing sweeter than wine
Nothing physically, recklessly, hopelessly blind
Nothing I couldn’t say
Nothing why ‘cause today
Nothing rhymed’

Slaaphygiëne

Diegene die er te weinig is tegenwoordig. Met de oudste weer naar huis te gaan, verval ik weer in slechte gewoonten van te lang opblijven. Ik zou nochtans beter moeten weten, want het is niet dat ik dan veel langer in bed blijf ’s morgens. Alleszins al slecht slapen maakt dat ik overdag wel zou willen dutten. Klinkt bejaard, niet?

Taal

Español. Ik vond ergens nog een oefenboekje bij een opruimbeurt. Basis woordenschat en grammatica, maar toch valt het op dat ik sommige zaken al foutief zou schrijven. Misschien moet ik het betere leerboek dat ik in huis heb ook maar eens afwerken. Ik wil immers wel weer wat mee zijn als ik me in september terug ga inschrijven voor nieuwe lessen.

Opgeruimd hoekje

De ruimte onder de zoldertrap. Er bleven daar maar wat bakken staan sedert de verhuis. Een deel ging naar de zolder, ik deed nog een rondje kringwinkel. Nu staat daar enkel nog mijn strijkplank en mijn wasmand waar de te strijken kledij in komt te liggen.

Omelet

Nu ik weer alleen woon, maak ik ook weer dingen klaar die niet op tafel kwamen toen oudste hier was. Ik ben een ‘stoemp’-mens (patatten met elke keer een andere variatie aan groenten in), zij niet. Zij eet veganistisch, ik ook vaak maar niet altijd. En onze kippen zorgen voor productie die ik niet altijd kan omtoveren tot gebak. Dat zou immers niet al te lijn-vriendelijk zijn.

Slimste daad

Jongste gaf mij haar trolly mee met vuile was. Het was pas toen ik in Kortrijk van de trein stapte dat ik besefte dat ik nu met koffer en fiets naar huis moest. Niet dat daar ook geen oplossing voor was:

img_20200522_201214

Mijn fietsslot erdoor en wat tegenhouden met één hand, en na vijf minuten stond ik thuis.

32 reacties

 1. O wat zou ik ook graag met mijn dochter eten of gewoon eens bij haar zijn. Het is geleden van eind februari dat ik haar in levende lijve zag. Het contact verloopt nog steeds digitaal… Ik mag de grens over met een attest voor de zorg van mijn moeder en met een attest van mijn werkgever. Uiteraard mag ik dat niet gebruiken om even naar Gent te rijden.☹️

  Like

 2. Zeg dat van die nieuwe editor. Heb jij die gewoon nog niet?
  Je zei tegen mij dat ik met de oude editor nog werk. En ik lees dat nieuwe wordpress installaties de nieuwe editor hebben (wordpress-installaties van het laatste anderhalf jaar). dus heb jij die nieuwe editor toch al?
  mijn stiefvader heeft de oude nog, en bij hem gaat die geïmplementeerd worden.
  (en die nieuwe editor deed niet wat ik wilde dat hij deed – kleuren zoals ik ze wil gebruiken zijn dikke kak – daarom gebruik ik nog steeds de classic editor. ik zou eens moeten kijken of het ondertussen verbeterd is want blijkbaar zijn er veel verbeteringen aangebracht)

  Like

 3. Onze wasmachine – toegegeven, ze is erg recent – verbruikt net iets meer dan vijftig liter water per wasbeurt. Scheelt een ferme slok op de borrel, maar onze regenwaterput van 15.000 liter staat desalniettemin droog.

  Wat die nieuwe editor betreft: ik verlaat niet graag gebaande paden, eigenlijk.

  Like

  • Ik herinner me de overgang van de oudste naar deze die ik nu gebruik als een verbetering. Maar nu vraag ik niets extra. Het is goed zoals het is. Hun fameuze blokken waar ze mee willen werken, zorgen voor kortsluiting in mijn kop.

   Like

 4. Van een slechte slaaphygiëne ga je niet vies ruiken, maar word je wel humeurig en moe. Goed opvolgen, zegt degene die, sinds ze (hopelijk) tijdelijk werkloos is, helemaal niet goed bezig is. Voor de rest: goe bezig, Vief.

  Like

 5. Geen idee eigenlijk hoeveel water mijn wasmachine gebruikt. Ding is inmiddels 16 jaar oud, maar nog niet aan vervanging toe. Qua voetstappen is groter waterverbruik minder slecht dan een nieuwe aanschaffen terwijl oude nog functioneert heb ik me laten vertellen. Hier geen bubbels, alleen vwb verzorgingshuizen. En dat wordt triest, kwaliteit van leven is voor mijn schoonpapa belangrijker dan kwantiteit. De man is 93.

  Like

  • Ja inderdaad, een machine hou je best zo lang mogelijk bij, want nieuwe maken kost ook weer energie, en afval van oude machines is er ook niet tekort.
   Ik kan dat geloven van je schoonpapa. Het zijn echt geen simpele tijden nu.

   Like

 6. Hier geen bericht van die editor. Misschien zal men mij gewoon van hun systeem gooien, we zien wel…
  ‘Mensen die te dicht komen’ – whoaaaa – daar kan ik me ook v-e-r-s-c-h-r-i-k-k-e-l-i-j-k aan ergeren, zeker aan de ‘tote’ die ze trekken als je hen er fijntjes op wijst. Precies alsof ik een vuile ziekte heb…

  Like

  • Ik zou het nooit geweten hebben mocht ik de afvoer van de wasmachine niet in een watervat van 100 liter gestoken hebben. Ik gebruik dat water nu om het toilet mee door de spoelen. Op die manier hoop ik wat minder regenwaterproblemen te hebben.

   Like

 7. Naar aanleiding van jouw blog ook eens het waterverbruik van de wasmachine opgezocht. Ja hallo, ik lag net niet omver: 60 à 100 liter! En dan maar denken dat wij een zuinig toestel hebben, pfff.

  Like

 8. Een dutje overdag kan nochtans zo’n deugd doen 😉
  En wauw, 100 liter water voor één was! Wat ik me van de week wel afvroeg (nav je vorige post over de regenput): ik was met zo’n ecoegg, zou je dat water dan niet kunnen/mogen gebruiken voor de planten?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s