Plog

Zondag, Vaderdag. Het was ook dag op dag 11 jaar dat de kinderen geen vader meer hadden. Genoeg reden om dichtbij mekaar te zijn. We reden er speciaal voor terug naar ‘ons’ Drongengoed en liepen achteraf ook nog eens door onze oude straat.

Maandag gingen de grenzen van onze buurlanden terug open en er was iemand niet meer te houden. Om vijf! uur stond zijn wekker, iets voor zessen vertrok mijn wederhelft voor alweer een tocht in wonderland. Ondertussen heeft hij al meer dan 500 km op de teller staan. Ik hoop hem in de komende weken nog een paar dagen te kunnen vergezellen.

Dinsdag, terwijl ik in de tuin bezig was, werd het vredesverdrag van Kortrijk onderschreven door de kippen. Nadat de jongste besloten had dat de pikorde wel eens mocht veranderen, leefden ze weken op voet van oorlog. Ze hadden dan wel een nieuw kippenpark, maar binnenin waren ze nog altijd gescheiden. Maar nu dus niet meer. De wapenstilstand (lees: de Stippy is nog niet aangevallen zoals hier) lijkt stand te houden, al slapen ze toch nog niet samen op stok.

screenshot_2020-06-18-20-29-20

En de hemelsluizen gingen gisteren voor het eerst goed open. Natuurlijk op het moment dat ik op de fiets zat naar de vrijwillige job. Er volgde een heus onweer met héél veel regen, maar gelukkig regende het de hele nacht aan een meer gezapig tempo. Vandaag kregen we ook nog redelijk wat buien. Euforie om regenwater, ben ik nu raar?

25 reacties

 1. Ik herken het dreefje in het Drongengoed. Wat ik me afvroeg: doet het niet raar als je nu voorbij je vroegere woning wandelt? Ik ben bang dat ik daar misschien wel moeite zal mee hebben…

  Like

  • Ik dacht ook dat het zo zou zijn, maar ik zag een lelijke sofa in de living en een krabpaal mét kat in de erker waar vroeger mijn leeshoekje was, en toen was het helemaal mijn huis niet meer.

   Like

   • Gelukkig maar, dan is het hoofdstuk afgesloten. Stel je voor dat je daar een vrouw zag zitten die in de erker gezellig zat te lezen. Nu doet het tenminste geen zeer.
    Andere mensen, andere gewoonten, andere tijden. Hoofdstuk afgesloten.

    Like

 2. Euforie om regenwater? Ik heb zelfs een soortement van extatische vreugdedans uitgevoerd omwille van het openen der hemelsluizen. Ondertussen viel hier reeds (de afgelopen vier dagen, that is) 86 liter per vierkante meter naar beneden. Nice.

  Uit de foto kan ik het niet opmaken, maar welke begroeiing hebben jullie tegen de witte tuinmuur geplant?
  Verder: veel fietsgenot!

  Like

  • Ik denk dat er weinig zussen zijn die méér verschillen dan mijn kinderen. Dat geeft vaak vonken en pittige discussies. Maar ze leren van mekaar en zien elkaar liever naarmate ze elkaar minder zien. Ik koester de momenten die we alle drie samen hebben enorm.
   En dat huis blijft een vroegere thuis. Belangrijk dus.

   Geliked door 1 persoon

 3. oh liggen je roots rond het Drongengoed? Die van mijn vader ook in zijn kindertijd (maar vanaf 66 niet meer).

  Nee euforisch voor regenwater, tegenwoordig ben ik dat ook. En dan voel ik me zo hard volwassen geworden.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s