… van de week

Boodschappenlijstje

Ik sommeer jongste om een boodschappenlijstje te schrijven terwijl ik aan het koken ben. Ik zei erbij “schrijf groot, zodat ik geen bril nodig heb in de winkel”. Dat deed ze heel gehoorzaam, al waren er dan wel twee kanten van het briefje nodig om alles erop te krijgen. Ze zette ook nog wat eigen verlangens op de lijst (aan de ommezijde staan nog ‘knuffels’ ook).img_20210115_152334

Zoektocht

Die naar een tafel. Ik schreef hier al dat ik een afwasbaar exemplaar wil. De offerte van de steen alleen was schappelijk, ik bestelde zelf poten en vroeg dan een nieuwe offerte voor het maken van de tafel (zo’n blad heeft ondersteuning nodig over de gehele oppervlakte). En plots moest die tafel dan meer dan het dubbele kosten. No way José, zei ik. En ik begon alle andere soorten stenen tafels te googlen. Veel kans dat het zoiets wordt:

screenshot_20210114-230414-2

Iemand tafelpoten nodig? Het zijn deze.

Kleur

Met de offertes voor de zonwering en rolluik ging het beter. Ik kwam uiteindelijk al tot bestellen. De rolluikkast kan ik zonder meerprijs in hetzelfde RAL-kleur krijgen als het schrijnwerk van mijn huis. Voor de behuizing van de terraszonwering koos ik voor passend bij de gevelsteen, en het doek wordt groen zoals (achter mijn oren) op de foto hierna. Het is maar dat ik veronderstel dat de tuin die bij dat terras hoort ook groen wordt met de tijd.

img_20210112_144401-1

Uitspraak

Kinderpraat, de 18+-versie van jongste: “Jullie hebben Corona zeker, want jullie hebben geen smaak”. Haar repliek nadat oudste en ik onze mening gaven over kledij op een online site die ze aan het bekijken was.

Wandeling

Die in de sneeuw gisteren tot aan ‘ons’ nabij park. Kinderlijk blij werd ik ervan. Compleet met sneeuwballen gooien en al.

img_20210116_143748-collage

Blunder

Ik kroop nog eens achter (voor eigenlijk) mijn naaimachine. Ik had eerder een patroon gekocht voor een eenvoudige broek. Eenvoudig als zonder rits, maar met een elastiek in de rug en een strik vooraan. Ik zwoegde me door de uitleg van de strik en kreeg die tailleband wonderwel ineen. De twee stiksels om die aan de broek te zetten waren er echter teveel aan. Toen ik aan de laatste centimeters van het tweede stiksel zat, zag ik dat de strik aan de binnenkant van de broek zat. Dat ben ik dus ten voeten uit op naaivlak. Omdat ik al iets teveel het tornmesje gebruikt had bij dit project en de broek maar een probeersel is (oud stofje, de jeugd in huis draaide al met de ogen toen ze het nog maar zagen, zo van “ons moeder gaat daar toch niet mee over straat lopen zeker”) knipte ik de strik gewoon af.

img_20210108_151037-collage

Als ik de broek al ga dragen, dan zal ze ingekort worden tot een short.

Zwaai

Daaaaaaag 🙂

34 reacties

 1. Wat een leutige actie van je dochter. Vooral dat laatste item…
  De tafel vind ik echt mooi. Scandinavische stijl. Ben ik ook verzot op. Wij nemen met de verhuis onze robuuste houten tafel mee, maar eigenlijk zou ik liever ook zo’n tafel hebben.

  Like

 2. Haha, je dochter nam het wel heel letterlijk. Ook zoiets voorgehad met zoonlief … dinsdag op mijn blog.
  Wel een tegenvallertje, van je tafel. Kan je niet zoiets laten maken bij een keukenwinkel? Die maken toch allerlei zaken op maat en in alle mogelijke materialen?

  Like

 3. Ja, die kleur groen is prachtig!
  Jouw dochters zijn ook een plezier in huis hè. Zálig! Hun fratsen, uitspraken en gedraai met hun ogen … Onze kinderen kunnen dat ook en da’s puur genot vind ik.

  Like

 4. Ik ben al een tijdje op zoek naar toffe conische pootjes om onder vintage meubeltjes te plaatsen. Dankzij de site die je meegeeft, heb ik ze gevonden. Mijn dank is groot!

  Je sneeuwfoto’s zijn heerlijk voer voor de ogen.

  Like

 5. […] eens. Ik wou mijn gewicht vandaag weten omdat toen ik vanmorgen de broek aantrok die ik nog maar in januari maakte, die maar met veel gezwoeg over mijn heupen kon. Het werd zelfs even spannend toen ik […]

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s