Van A tot Z

Amanda Gorman: de 22-jarige die zo mooi dichtte op de inauguratie van Biden. Geef dat kind een standbeeld! Zo indrukwekkend.

Boete: een zeldzame keer de auto gebruiken en een parkeerboete krijgen. Stom van geen gratis ticket te nemen om de wagen te lossen voor de deur van jongste natuurlijk. Nog stommer om de wagen dan naar de parking station te brengen en daar nog eens parking te betalen, terwijl dat ticket van €30 onder de ruitenwisser genoeg was om een hele dag te parkeren.

Coronakapsel. Een mens zou er precies een punthoofd van krijgen 🙂

img_20210120_073513

Donald Trump: zijn koninkrijk is uit.

Eindelijk (zie D)

Fiets: hij liet het onlangs afweten. En zonder motor trappen met dito conditie is niet te onderschatten.

Gekeken: naar ‘Bohemian Rhapsody’, het was nog maar de vijfde keer waarschijnlijk.

Hormonen: ze doen tegenwoordig erg van ping pong. Vrouw en 50+ zijn is verdorie niet alles. Het lijkt wel of ik in mijn eentje verantwoordelijk ga zijn voor de opwarming van de aarde. Zweten pffff!

Immoperikelen: Je zet voorkeuren in op een site om een huis in Brussel te kopen, en je krijgt elke dag mails als deze:

screenshot_20210120-1104362-collage

Anne als ik een huis toegestuurd krijg in Schellebelle, laat ik het weten hé 🙂

Job, de vrijwillige versie. Ik gaf me op om te vrijwilligen in het vaccinatiecentrum (als ze er ooit eens gaan aan beginnen).

Koekjes: de mislukte versie. Moeite doen om bolletjes te rollen van het deeg, die plat te drukken, en dan de boel die weer samenvloeit in de oven. Ergens moet er toch iets schorten aan het nieuwe recept dat ik gebruikte.

img_20210117_115759

Liefdevol, de knuffel van Bruno op deze knuffeldag.

Meubelen: ik verkocht een volledige eetkamer zonder al nieuw meubilair in huis te hebben. Dat komt omdat ik niet gedacht had dat die kasten, tafel en stoelen zó snel al zouden verkocht zijn.

Oerwoud, oftewel mijn persoonlijke jungle, ik kreeg ze helemaal niet allemaal op mijn tafel.

img_20210121_162158

Poetsen: net iets makkelijker en sneller als er de helft minder meubilair in huis staat.

Qweethethierefkesniet

Recycle: de app. Ik ben zachtjes uitgedrukt nogal een vergeetkop. Zo ook als er afval buiten moet gezet worden. Hoewel ik zo weinig mogelijk afval probeer te genereren, moet er hier af en toe wel een doos papier & karton, een blauwe zak, foliezak of restafvalzak weg. In ons woonerf wordt afval centraal op het plein gezet, wat ik niet zie vanuit mijn huis. De app verwittigd mij de dag vóór de ophaling om 18u en en op de ophaaldag om 7u, en er wordt vermeld wat er die week opgehaald wordt. Ik vind dat handig.

Sneeuwgras: schoon toch? Maar ja, wat is er nu niet mooi met een laagje wit poeder op?

img_20210116_150238

Toile cirée ofte tafelzeil: hate it or love it, of vindt het gewoon praktisch, het is me allemaal eender. Ik haalde er deze week in huis om er mijn oude keukentafel mee te bedekken in afwachting van de nieuwe tafel. De overgang van een tafel van 120*200cm naar ene van 80*140cm is op z’n zachtst gezegd een beetje vreemd.

img_20210121_160055

Uitgemest: de te legen kasten. De kringwinkel kreeg voorraad. Te zeggen dat ik méér dan 30 jaar twee stenen soepterrines in de kasten had staan die geen enkele keer gebruikt zijn. Hetzelfde met teveel glazen hebben. De inhoud van een volledige vitrinekast past nu op drie boordjes in een keukenkast van 50cm breed.

Vakantie: jongste had er een paar dagen en spendeerde die hier. Die vrije dagen waren méér dan welkom na het voorbije hectische jaar in de zorg. De sofa klaagt over doorligwonden 🙂

img_20210112_174824

Winter, wanneer verander je in lente?

X Lastige letter, ik zet een joker in.

Zijn er nog jokers?

Ziezo, dit alfabet is klaar 🙂

35 reacties

 1. Fijn opgeschreven. Mooie gehaakte deken zeg. Ik heb 4 soepterrines maar ik vind ze geweldig als we gasten hebben en met feestdagen. Ze zijn van oude serviezen uit mijn familie.

  Like

 2. Ha, leuk gedaan weer! Balen van die koekjes zeg, maar ze zijn toch nog wel te eten hoop ik? Dat standbeeld voor Amanda: kom, dat is te overdreven. Ze staat zelf al op een voetstuk… En verder: goed bezig, met opruimen, uitruimen, verkopen…

  Like

  • Het gedeelte van de koekjes dat niet verbrand was (dat ook nog, ja) was lekker.
   Dat standbeeld: het is dat ik zelf nooit op zo’n voetstuk zou durven staan en spreken voor een publiek. En dat maakt het extra bijzonder voor mij.
   En dat ontspullen is nodig als je van twee grote kasten naar één kast wil.

   Geliked door 1 persoon

 3. Amanda Gorman aast zelfs op het toekomstige presidentschap, las ik vandaag. In plaats van een standbeeld, prefereert ze aldus het Witte Huis.
  Ooit verkochten wij ook eens – ongewild – te vroeg ons zitmeubilair. Dientengevolge hebben we een aantal weken op tuinstoelen moeten bivakkeren.
  Bij de Q dacht ik Q-Music in te schakelen omdat ze deze week naar de Aldi belden om te vragen of er al Jonagolds waren. Hilariteit alom. Edoch, het bleek om MNM te gaan. Toeme.

  Like

 4. Hahaha ja ’t is goed, stuur maar door als je iets ziet 🙂
  Trouwens, ik lag in een deuk, want dat huis in Sint-Amandsberg is bij mij om het hoekje. Alhoewel ik het vreemd vind, want daar is geen kassei. Euhm. Moest je dat nog eens tegenkomen, stuur maar door, want ik ben nieuwsgierig (en het is relevant).

  Like

   • Heb ondertussen dat huis in de Aannemersstraat eens opgezocht, is idd de parkeerstrook (goes to show hoe hard ik oplet, of hoe dat blijft hangen, ik weet het niet). Tof huis. Zal daar inderdaad wel leuk wonen zijn, hoewel ik de Aannemersstraat behoorlijk druk vind. Als je kijkt naar de evolutie van de prijs van dat huis jong. Jeetje mina. Allez ja, ik weet dat, maar toch zit ik er iedere keer weer van te kijken.

    Like

 5. PS: we kunnen met ons twee zorgen voor de opwarming van de aarde. Ik zeg altijd dat mijn innerlijke thermostaat kapot is, maar dat klopt niet. Die werkt zeer goed. Van zodra het hier een halve graad warmer is dan ik kan verdragen (en dat is echt niet veel, arme Meneertje Mertens), voel ik dat, ga ik op de thermostaat kijken en klopt dat gevoel dus.

  Like

 6. Heerlijk, zo’n alfabet, zeker ingevuld door ‘Vief’!
  Die L is bij ons dagelijkse kost, en verveelt nooit. Waarom zo’n ‘nationale Knuffeldag’ ???
  Opgeruimd staat netjes, tijd dat ik hier ook nog eens een kastenronde doe om wat ruimte te creëren!

  Like

 7. O: schone plantjes heb jij. Ik herken er wel een paar. Mijn pannenkoekplantje (zo heet dat toch hé?) laat zijn oren hangen momenteel. Of eerder vallen. Die paarse links vooraan heb ik ook, is in een paar maanden vervierdubbeld. Niet erg, van plantjes kan je toch nooit genoeg hebben 🙂

  Like

  • Er zijn champagneglazen naar de dochter gegaan en ook naar de kringwinkel, maar ik deed vooral ‘dreupelglazekes’ weg. Hier wordt nooit gedreupeld en ze houden om hapjes in te doen eventueel was ook niet nodig, want ik heb ook hapjesglazen genoeg.
   En dat je het niet warmer krijgt, prijs je gelukkig. Ik hoop voor jou dat je die fase mag overslaan.

   Geliked door 1 persoon

 8. Haha die koekjes! Ik lig in een deuk bij die foto. Al dat werk voor niks. Maar zo’n grote koek waar je stukken kan afbreken, heeft toch ook iets? ‘t Is dat ik dat ook al eens voorgehad heb en het dan zo oploste. 😊

  Like

 9. Ik zou dringend nog eens naar ‘Bohemian Rhapsody’ moeten kijken, nu ge het zegt.
  Het voordeel van die uitgelopen koekjes is wel dat ge kunt zeggen “ik ga er écht maar één eten, beloofd” en dan de hele schotel kunt opeten 😀

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s